Би-Би-Си објавио „изгубљену“ песму Фредија Меркјурија

Time Waits For No One првобитно је била део саундтрека за мјузикл Тајм у позоришту „Вест енд“ 1986. године. У објављеној верзији глас фронтмена групе „Квин“ Фредија Меркјурија прате и десетине пратећих вокала.

Међутим, рана верзија песме са другачијом вокалном изведбом је сада откривена, а премијеру је имала на Би-Би-Си Радио 2.

Песму је написао Дејв Кларк из групе "Dave Clark Five", који је тврдио да је почетна верзија имала нешто посебно у односу на коначну.

„Када смо је први пут снимили, отишао сам до Еби роуда и снимили смо је само са Фредијем за клавиром. Најежио сам се тада. Било је чаробно. Онда смо дошли до снимања песме у коју смо додали 48 гласова. Било је фантастично, али и даље мислим да је прва верзија имала неку посебну чар“, рекао је Кларк за Би-Би-Сијев Радио 2.

После десетогодишње потраге, Кларк је коначно 2017. године пронашао демо снимак. Након што је изоловао Фредијев глас, Кларк је довео пијанисту Мајка Морана, који је свирао клавир и на оригиналној верзији да сними нову клавирску деоницу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво