„Снарки папи“ 23. јуна на Калемeгдану

Светски познати бенд и добитник три Греми награде, „Снарки папи“, одржаће концерт на тениским теренима на Калемегдану 23. јуна, у оквиру "Musicology Barcaffe Sessions" концертног серијала, најавили су организатори.

Композитор и басиста Мајкл Лиг, основао је групу „Снарки папи“ 2003. године. Бенд је почео каријеру свирајући у подруму пицерије, од када нису престали да свирају. 

Десет година били су непознати јавности, да би постали светски признати бенд, овенчан Гремијима и другим престижним наградама које су их позиционирале као један од најбољих савремених фјужн џез колектива, кроз који је иначе прошло између 30 и 40 чланова, од којих је велики број у „регуларној ротацији“.

„Снарки папи“ најчешће наступа у групи од осам до десет људи, а у Београду наступају у пуном саставу планираном за њихову турнеју "Immigrance" названу по истоименом албуму.

„Са албумом 'Immigrance' желели смо да истражимо неке идеје којих се претходно нико није дотакао. Успели смо постигнемо вибрантан звук и сирову енергију. У Београду ћете чути неке песме са новог албума, али и старије песме“, изјавио је Мајкл Лиг.

Лиг једва чека да поново изађе пред српску публику 

Чланови бенда познати су под називом "The Fam", а њихова блискост јесте њихова највећа одлика на сцени. 

На питање о томе шта чланови бенда сматрају својим највећим успехом, Лиг каже да су то несумњиво међуљудски односи.

„То што наступамо заједно већ 15 година, а сви се и даље волимо, поштујемо и дружимо. Постали смо права породица. Такође ме радује идеја о томе да зарађујемо за живот свирајући ауторску интрументалну музику и радећи оно што волимо. Непроцењиво“, рекао је Лиг.

Овај колектив отворених руку прима утицаје најразличитијих традиција, имајући у свом саставу музичаре с различитим бекграундом. Имплементирајући сваку разноврсност, креирају јединствени садржај који преносе на концертима.

Мајкл Лиг је већ наступао у Београду са својим другим бендом „Бокант“, и тада је истакао како је реакција публике била изванредна, те додао да једва чека да, у пуном сјају, постави свој пројекат, „Снарки папи“, пред српску публику.

Концертом „Снарки папија“ завршиће се још једна успешна сезона концертног серијала, која је довела неке од највиртуознијих светски признатих музичара у Београд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво