„Риголето“ отворио први Фестивал опере у Новом Саду

Премијером опере „Риголето“ у Српском народном позоришту у Новом Саду, почео је први Фестивал опере, који ће трајати до 21. јуна. Опера за најмлађе и концептуално различите представе обележиће прву смотру овакве врсте у Новом Саду. Идеја је да овај музички жанр буде промовисан, а оперска публика омасовљена.

Новосадски празник оперске музике трајаће седам дана, то јест до 21. јуна, а публика ће имати прилике да види концептуално различите представе, између осталог, и опере за најмлађе.

„Концерти за најмлађе, чини ми се, да су и најважнији део фестивала, јер би требало деци приближити и овај музички жанр“, нагласила је Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, информисање и односе с верским заједницама.

Концерти фестивала биће извођени на неколико локација – у Српском народном позоришту, новосадској Синагоги, на броду „Цепелин“ и у Католичкој порти.

Вече барокне опере и концерт оперских арија на програму су данас од 20 сати, у Новосадској синагоги.

У недељу, 16. јуна, на програму је Дечији дан, када ће бити изведена опера за децу Снежана и седам патуљака, на броду „Цепелин“, од 16 сати. Такмичење соло певача на програму су у уторак, од 10 сати, и у среду, од 11 сати, у Српском народном позоришту.

Гала концерт Младе наде биће одржан 20. јуна, у Католичкој порти, од 20 сати када ће наступити победници такмичења соло певача и Војвођански симфонијски оркестар.

Гала концерт, поводом Светског дана музике, којим ће свечано бити и затворен први Фестивал опере, биће одржан 21. јуна, у Српском народном позоришту, од 20 сати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво