„Арсеналов“ пратећи програм: Рундек, Миле Кекин, „Парампашчад“

Девето издање „Арсенал феста“, које ће бити одржано од 19. до 22. јуна у Крагујевцу, има богат бесплатан пратећи програм у оквиру ког наступају Андреја, Рундек и Екипа „Фтичеки“, Миле Кекин, „Парампашчад“ и Крагујевачки академски оркестар акордеониста, а биће и занимљивих промоција, предавања и изложби Петра Пеце Поповића, Дејана Цукића, Бранка Голубовића Голуба, Ненада Марјановића Фрица и Немање Ђорђевића.

Поводом Светског дана музике, 21. јуна, на платоу испред Прве крагујевачке гимназије, „Арсенал фест“ организује бесплатни концерт на коме наступају панк бенд „Парампашчад“ (у 13 часова), соло акустик кантаутор Миле Кекин (13.35) и на крају (у 14) певачица Андреја Курелец-Кошавић уз Дарка Рундека и његов пратећи бенд „Екипа“ изводи међимурске народне песме, какве су забележили на албуму Мура Мура (2019).

Светски дан музике на главној бини „Арсенала“, 21. јуна од 21 час, обележиће и наступ Крагујевачког академског оркестра акордеониста,  који од оснивања 2018. године под окриљем Музичког центра Крагујевац, у циљу промовисања музике за хармонику наставља вишегодишњу традицију уметника које је изнедрила једна од најпрестижнијих школа хармонике у свету.

„Надам се да ће Крагујевчани и сви гости који ће бити у Крагујевцу тај дан, а дан је свакако посебан 21. јун Светски дан музике, имати прилику да чују можда нешто на шта нису навикли и што можда нису очекивали да чују на 'Арсеналу'. Искрено се надам да ћемо, као и свуда по Србији и региону када смо свирали, наићи на топао пријем публике. Унапред се веома радујемо да наступимо на тако великом фестивалу“, каже диригент Предраг Костовић.

Музичар, публициста и преводилац Дејан Цукић говориће 20. јуна у 21 час о књизи Born to Run – Bruce Springsteen (кафе „Обломов“, Бранка Радичевића 14), а дан касније ће на истом месту на Светски дан музике у подне утицајни публициста Петар Пеца Поповић одржати предавање Проналасци и догађаји који су променили свет музике.

Некадашњи члан „КУД Идијота“ Ненад Марјановић Фриц, од 16 часова, представиће аутобиографску књигу Живот с Иди(ј)отима.

У истом простору 22. јуна од 17 часова, фронтмен „Гоблина“ Бранко Голубовић Голуб представља аутобиографску књигу Изгужване мисли.

Фестивалски простор „Арсенала“, од 19. до 22. јуна, визуелно ће обогатити поставка 20 рок фотографија великог формата фотографа Немање Ђорђевића, који се одлучио да радовима које до сада није излагао представи личне и емоционалне импресије настале на концертима у Србији и региону у последњих неколико година.

„'Арсенал' је неоспорно највећи гитарски фестивал у нашој земљи, тако да ми је част што ћу своје радове премијерно представити крагујевачкој као и гостујућој публици. Након пар година посећивања, могу са правом да кажем да је то фестивал са душом“, каже Ђорђевић.

Девети „Арсенал фест“ биће одржан од 19. до 22. јуна у Крагујевцу. Наступају „Тестамент“, „Литл Стивен“, „Ред фанг“, Курт Вајл, Дарко Рундек, Влатко Стефановски, Неле Карајлић, „Хладно пиво“ и бројни други.

Крагујевачки „Арсенал“ је први фестивал у Србији на којем ће се пиво и остала пића конзумирати искључиво из трајних пластичних чаша које се не бацају! Чаше се добијају уз кауцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво