Слатки звук драгачевске трубе на обали Јадрана

Најбољи трубачки оркестри засвирали су у Херцег Новом, граду братимљеном са Гучом. Звуцима трубе позвали су госте на овогодишњи Сабор трубача од којег нас деле још два месеца.

Како најбољи трубачки оркестри свирају уживо на обали Јадранског мора имали су прилику да чују туристи који су већ стигли на одмор, али и житељи Игала и Херцег Новог.

Лако су победници прошлогодишњег Драгачевског сабора трубача позорницу у Гучи заменили улицама града фестивала мимозе.

„Трудимо се да узајамно сарађујемо и да привлачимо туристе из наших дестинација и тако ћемо поспешити те фестивале и направити их много атрактивнијим“, каже Павле Обрадовић, директор ТО Херцег Нови.

Пријатељство и сарадња одавно трају, а музика и фестивали додатна су копча.

„Нешто што нас спаја и што ће сигурно у будућности дати значајан замаја у сарадњи како Херцег Новог и Лучана и Гуче тако и заједнички Србије и Црне Горе“, истиче Стеван Катић, председник општине Херцег Нови.

„Ми смо повезани и Србија и Црна Гора у сваком смислу, тако да сам Сабор у Гучи је прилично посећен од грађана Црне Горе тако да очекујемо да ће ове године бити исто тако“, додаје Крсто Радовић, председник СО Будва.

Зна се да труба најбоље звучи у Гучи, зато су домаћини овогодишњег сабора трубача на прави начин позвали и оне који то нису доживели да дођу у Драгачево.

„Много је значајно да се чује и труба и Гуча и да кажем сви љубитељи Сабора трубача да дођу ове године од 8. до 11. августа на 59. Сабор трубача у Гучи“, каже вођа трубачког оркестра Марко Трнавац.

Ипак, да без обзира где чују звуке трубе, обавезно уживају, потрвдили су пролазници на шеталишту крај Јадрана који су се зачас ухватили у коло.

број коментара 0 Пошаљи коментар