Ђорђе Давид: Људи ће уживати у 53. Гитаријади

Зајечарска гитаријада и званично спада у топ пет догађаја у Источној Србији. И организатори и публика припремају се за 53. дружење. Учесник и промотер Гитаријаде, Ђорђе Давид истиче да је реч о најстаријој рокенрол манифестацији на планети.

Чувена рок манифестација у Зајечару ове године одржава се од 27. до 29. јуна.

„Град Зајечар не посустаје. Само да кажем да је ово најстарија манифестација на кугли земаљској са премисом рокенрол испред свог имена и као таква се гаји од стране Града Зајечара, од стране државе, Тимочке Крајине“, истакао је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а Ђорђе Давид.

Прве вечери, 27. јуна биће одржано прво полуфинале 53. Гитаријаде, а поред тога наступају бендови „Војд ин“, Ђорђе Давид и „Дет со“, прошлогодишњи победници „Алеја великана“, С.А.Р.С. и Влатко Стефановски. 

„Гоблини“, Ален Исламовић и „Рибља чорба“ смењиваће се на бини 28. јуна. Биће познати и финалисти друге полуфиналне вечери. Публику у завршници Гитаријаде чекају НБГ, „Атомско склониште“, „Ван Гог“, „Електрични оргазам“ и, наравно, велико финале. 

„И даље ћемо се борити за најквалитетније младе бендове. Нисте ни свесни колико млади људи и даље не одустају од гитаре, баса и бубња“, нагласио је Ђорђе и подсетио да је група „Галија“ направила целу каријеру захваљујући Гитаријади у Зајечару.  

Публика је очекивала да легендарни „Вајтснејк“ отвори Гитаријаду, међутим, њихов концерт померен је у Београд.

„Мислим да смо овог пута изгубили сви заједно. Промотер је тај који одлучује на крају. Ове године нећемо имати ту част да видимо 'Вајтснејк', али ослонили смо се на домаће снаге. Ово су све звучна имена, људи који врсно раде свој посао и мислим да ће публика уживати. Никад се не зна, можда нам дођу следеће године“, објаснио је Ђорђе Давид. 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 09. јун 2019, 13:00) - 19 april [нерегистровани]

stop nasilju

da živimo u pristojnoj Srbiji. Zbogom