„Си стар“ фестивал у Умагу за три дана посетило 40.000 људи

Трећи „Си стар“ у Умагу је за три дана, колико је трајао, посетило 40.000 људи, а по општем мишљењу представља до сада најбоље издање Еxитовог истарског фестивала.

У лагуни „Стела марис“, без обзира и на кишовито време, посетиоци су имали прилику да уживају у наступима „Вутанг клана“, Нине Кравиц, Свена Вата, IAMDDB, Махмута Орхана, Илариа Аликантеа, али и регионалних извођача и група – „Бајаге и Инструктора“, „Хладног пива“, Војка В, Марка Настића, Петра Дундова и многих других.

„Вутанг клан“ је у у самој завршници одржао концерт на „Си стару“, а њујоршка екипа довела је дух Стетен Ајленда у кристално плаву лагуну „Стела марис“.

Како се наводи у саопштењу, публика је одреаговала репујући углас њихове највеће хитове C.R.E.A.M, Triumph, Gravel Pit и бројне друге, а емотивни врхунац концерта био је позив тог утицајног састава на мир, чиме је симболично заокружена порука љубави и толеранције коју су на почекту вечери на трибини #ShareLove (Дели љубав) заједно упутили Бајага, фронтмен „Хладног пива“ Миле Кекин, градоначелник Умага Вили Басанесе и Душан Ковачевић, оснивач „Егзит“ и „Си стар“ фестивала.

Наступ „Вутанг клана“, једне од највећих хип-хоп група свих времена, на Јадрану уједно је и њихов једини наступ у југоисточној Европи и један од свега 12 укупно на целом континенту.

Након концерта, чланови су изјавили да им је ово био најбољи наступ на целој турнеји.

Вече пре њих, наступали су лидери светске електронске сцене Свен Ват и Нина Кравиц, који су маестрално водили публику све до јутарњег сунца, док је немачки „техно отац – папа Свен“, како га зову милиони обожавалаца широм планете, подигао енергију на фестивалу до највише тачке са лакоћом мајстора који ове године слави 20 летњих сезона на фамозном шпанском острву Ибица.

Нини Кравиц је публика два пута скандирала име уз атмосферу каква се виђа само на стадионском рок концерту, због чега је руска уметница чак два пута продужавала сет, све док сунце изнад лагуне није у потпуности донело дух фамозне „Денс арене“ са „Егзита“.

Следећи догађај у фестивалском календару је „Егзит“ који ће се одржати од 4. до 7. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.

По многима овогодишње издање је досад и најјаче, а главни разлог је импресиван музички програм који предводе легендарни „Кјур“, рок бенд о коме се тренутно највише прича „Грета ван Флит“, некрунисани краљ грајм сцене „Скепта“ и нова хип-хоп дива IAMDDB, као и најчувенији ди-џеј свих времена Карл Кокс.

На преко 40 бина и музичких зона у Новом Саду ове године ће наступити и ди-џеј тандем Димитри Вегас и Лајк Мајк, ди-џеј Снејк, „Чејнсмокерси“ и многи други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво