Андре Рију и његов оркестар одушевили београдску публику

Холандски виолиниста и диригент Андре Рију, приредио је музички спектакл концертом са својим „Јохан Штраус оркестром“, који је публика у Београду испратила овацијама.

Андре Рију и његов оркестар одушевили београдску публику Андре Рију и његов оркестар одушевили београдску публику

Један од најпопуларнијих светских музичара, одржао је трочасовни концерт у препуној „Штарк арени“, изводећи многобројне популарне нумере, оперске арије, валцере, а на бис више песама, међу којима и Тамо далеко.

Модерни „краљ валцера“ и његов оркестар са 60 чланова из нумере у нумеру су одушевљавали публику, која је громогласним аплаузима награђивала харизматичног Холанђанина, а у завршници концерта звуци валцера На лепом плавом Дунаву многе су дигли на ноге.

Концерт је био испуњен величанственим звуцима валцера, аријама из познатих опера, као што су Арија љубави из Риголета, Пучинијева Nessun dorma, било је и танга, а чуле су се и друге популарне мелодије које су разгалиле публику, посебно у другом делу концерта и после извођења више нумера на бис, када су уследили Винска песмa из Травијате, Грк Зорба...

Била је то савршена забава са светски познатим, романтичним и емотивним мелодијама, као што су Volare, You Raise Me Up, Falling In Love...

Концерт је употпуњен и музичким изненађењима, хумором и врхунским међународним солистима.

Уз оркестар са 60 чланова наступили су и групе „Платин тенорс“, као и светски познати сопрани или музичари из Русије који су извели Ларину песму, Каљинку.

Рију је забављао публику својим коментарима између песама, а главна порука 69-годишњег уметника била је да музика спаја и лечи људе, брише границе.

Да би утисци били још дубљи, осмишљена је богата сценографија која је допунила атмосферу сваке нумере, а томе су допринели и раскошни костими извођача и сценски ефекти.

„Музика и посебно валцер веома су важан део мог живота“, рекао је својевремено Андре Рију.

„Ако неки музички комад додирне моје срце, додирнуће и ваше. Ова предивна музика омогућава ми да свету донесем весеље и радост живота. Све је допуштено на мојим концертима: смејање, плакање, плес, певање. Емоције су тајна мог успеха“, закључио је Рију.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво