Андре Риjу пред наступ у Београду: На мојим концертима је све допуштено

Холандски виолиниста и диригент Андре Рију вечерас наступа са својим „Јохан Штраус оркестром“у „Штарк арени“, у склопу овогодишње светске турнеје.

Један од најпопуларнијих светских музичара, Андре Рију, прослављен је као модерни „краљ валцера“, који од Мексика па све до Аустралије, годишње на својим концертима окупи око 600.000 гледалаца. 

Харизматични Холанђанин већ више од 30 година обилази свет са својим шездесеточланим оркестром, највећим приватним оркестром на свету.

Његови концерти представљају ватромет емоција. На око 100 концерата годишње, Рију пружа савршену забаву са светски познатим, романтичним и емотивним мелодијама, као и бројним изненађењима, хумором и врхунским међународним солистима.

„Музика, и посебно валцер су веома важан део мог живота. Ако неки музички комад додирне моје срце, додирнуће и ваше. Ова предивна музика омогућава ми да свету донесем весеље и радост живота. Све је допуштено на мојим концертима: смејање, плакање, плес, певање. Емоције су тајна мог успеха“, каже Рију.

На концерту ће се чути валцери, музика из филмова, мјузикала, опера...

Маестро маса

Рију и његов оркестар показали су да класична и валцер музика могу да се изводе на светским турнејама подједнако успешно као и поп или рок музика.

Да би се омогућило да огромна продукција ефикасно путује између континената, чудесни костими, инструменти и сценска структура постоје у четири копије.

Рију је продао више од 40 милиона албума и освојио 500 платинастих награда, а Њујорк тајмс га назива „маестром маса“.

Прегледи његових снимака на Јутјубу прелазе милијарду, а више од 3,4 милиона обожавалаца прати „краља валцера“ на Фесјбуку.

У јулу 2018, Андре Рију је одржао своје фантастичне годишње концерте на отвореном у родном граду Мастрихту у Холандији. Први пут, више од 150.000 обожаватеља из више од 80 земаља придружило се спектакуларним концертима на Вријтхофу током 13 вечери.

Виолину је почео да свира као петогодишњак, дипломирао је на Краљевском конзерваторијуму у Бриселу, а „Јохан Штраус оркестар“ основао је 1987. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара