Нова музика на „Ринг-рингу“

Међународни фестивал нове музике „Ринг Ринг“, на којем ће учествовати музичари из десет земаља са три континента почиње у среду, 15. маја, у Великој сали Студентског културног центра, у Београду најавили су организатори.

Две светске премијере на фестивалу показују да сарадња наших и страних уметника доноси креативне резултате.

"Metamorphic Orchestra" чине наши, француски и аустријски музичари, који креативно надограђују пројекат "Metamorphic Songs", започет под окриљем института „Гете“.

„Крем“ домаћих музичара и импровизатора за 15. мај најављује бројна изненађења и неочекивана извођења песама, од којих неке припадају и нашој култури.

Друга премијера је сарадња британског композитора Стива Гизбија и наше пијанисткиње Наташе Пенезић.

Пенезићева че 17. маја, у оквиру свог програма Piano & Voices, премијерно извести Гизбијеву композицију 11110000.

Наташа Пенезић је први пут наступала на овом фестивалу 2015. године, пред препуном салом Коларчеве задужбине.

Уз поменуте сарадње наших и гостујућих уметника, највећу пажњу изазивају два концерта јапанских уметника: Сoтоко Фуџи, чувене џез пијанисткиње, и дуа Нацуки Тамура и Јошино, у којем ћемо чути спој традиције и џез авангарде.

Организатори издвајају и наступ аустријског ди-џеја Диб 13, који је у последњих годину дана одушевио публику на најважнијим европским фестивалима нове музике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво