Вечерас почиње „Евросонг“

У Тел Авиву почиње најдуговечнији телевизијски шоу програм на свету - „Песма Евровизије“. На првој полуфиналној вечери наступа представница Србије, Невена Божовић.

Церемонијом симболичног дефилеа учесника наранџастим тепихом, који је одржан у недељу увече у центру Тел Авива, званично је отворено овогодишње такмичење за „Песму Евровизије“.

Могли су се видети дотерани, адекватно и примерено одевени, али и необично стилизовани, пренаглашени и упадљиви, но то и јесте карактеристика овог музичког спектакла.

Српској делегацији сва пажња је усмерена на наступ наше учеснице, Невене Божовић, и прво полуфинално вече.

„То су људи који прате 'Евросонг', који знају пуно о свима нама, што ме сваки пут поново изненади, тако да, лепо је бити овде поново“, каже наша представница.

„Невена има изузетан глас, песма је, такође, јако моћна. Њен изглед, костим, шминка. Зато смо хтели да у наступу акценат ставимо само на њу и да неким сценским, светлосним, графичким елементима појачамо оно што она износи кроз свој глас на сцену. Ове године по први пут имамо анимацију којом смо покушали да појачамо тај утисак. Светлост смо направили мало контрастније, што ће публика видети у првом полуфиналу“, објашњава редитељ наступа, Миодраг Коларић.  

По десет држава које у два полуфинала освоје највећи број гласова такмичиће се у финалу, 18. маја, заједно са такозваном, „великом петорком“ коју чине Британци, Шпанци, Немци, Италијани и Французи, а директан пласман у финале има и Израел, као земља домаћин.

Према прогнозама светских кладионица, у такмичењу за најбољу песму Европе највеће шансе за победу има Холандија, а међу фаворитима су и Русија, Италија, Шведска и Француска.

Иначе, 64. „Евросонг“ се одржава под слоганом "Dare to Dream" – „Усуди се да сањаш“, у хали „Експо“ Тел Авив, чији Павиљон два, у ком је смештена бина, заузима простор од 50.000 метара квадратних.

Прво полуфинале „Песме Евровизије“ преносимо од 21 сат на нашем првом програму и на каналима РТС ХД, РТС Свет и РТС Планета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се