Незаборавно вече уз Моцартову музику

Један од најатрактивнијих концерата у сезони Симфонијског оркестра и Хора РТС биће одржан 15. маја, у Центру „Сава“, у 20 часова. Биће то вече музике Волфганга Амадеуса Моцарта.

Припреме за овај концерт су увелико у току, наводи директор Музичке продукције РТС-а, диригент и руководилац Симфонијског оркестра РТС-а, Бојан Суђић.

„Постоји свега неколико наслова који могу да се често изводе на концертним подијумима, а Моцартов Реквијем свакако јесте један од тих наслова. Он изазива велико одушевљење свих, како извођача, тако и публике. Тако да, практично, на захтев својих људи у оркестру и хору, решио сам да поново представимо публици ово дело. Вероватно не постоји лепше дело у историји музике, без обзира што је то само делимично Моцарт, али ми изводимо и оно што је допунио Сисмајер, као што чини и већина оркестара“, најављује маестро Суђић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво