Купање на Савском језеру почиње уз „Дунав“ и „Котор“

Почетак летње купалишне сезоне на Ади Циганлији биће обележен у петак, 14. јуна, у оази „Бир гарден“, бесплатним концертима два рок бенда који већ деценијама владају на овим просторима – „Ју групе“ и „Галије“.

„Поред бесплатних концерата ЈП 'Ада Циганлија' је обезбедила да 14. јуна сви посетиоци, који дођу на концерте, могу бесплатно да се паркирају на јавном паркингу који се налази у близини 'Бир гардена' рекао је директор ЈП 'Ада Циганлија', Роберт Ђукић и додао да ће у суботу 15. јуна у 10 часова, бити подигнута 'Плава застава', која ће и званично означити почетак сезоне купања на Савском језеру. 

„'Плава застава' је највише међународно признање за квалитет воде и безбедност на купалишту, тако да ће наши суграђани и гости Београда моћи безбрижно да се купају и уживају на плажама Аде Циганлије свакога дана од 10 до 19 часова, закључно са 8. септембром, а на располагању ће константно бити и спасилачке службе и служба хитне медицинске помоћи“, истакао је Ђукић.

„Дођите да загрмимо заједно!“

Позив Београђанима и свим гостима главног града, упућују и великани рокенрол звука, који обећавају хитове и неколико сати незаборавне свирке.

„Ово је још једна лепа прилика да засвирамо за београдску публику. Наш наступ означиће почетак нове летње сезоне купања и уживања на локацији која пружа задовољство боравка на плажи и у природи, свим гостима и становницима Београда, већ дуги низ година. Посебно нам је драго што поред сезоне купања отварамо и сезону концерата на фестивалу 'Бир Гарден', који је био, и наставља да буде домаћин многим популарним, али и младим бендовима данашње сцене. Упућујемо позив свим љубитељима добре рокенрол свирке да нам се придруже да загрмимо и запевамо заједно“, поручио је у име „Ју групе“ Петар Јелић.

Први концерти на бини „Бир Гардена“ ће трајати до 4. августа и уз богат музички програм.

У суботу, 15. јуна на „Бир Гардену“ од 20 часова се настављају одличне свирке када ће наступити популарни панчевачки инди поп рок електро дуо „Буч Кесиди“, а после дуге паузе ће наступити и енергични и романтични бенд „Плејбој“, који је на сцени присутан већ више од 20 година, а познат је по изузетно ретким живим наступима.

Продуцент манифестације је Београдска културна мрежа. Подршку, осим ЈП „Ада Циганлија“, пружају Скупштина Града Београда, Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Туристичка организација Београда.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 13. мај 2019, 07:08) - Maja [нерегистровани]

Bir Garden?

Za ime Bozije zasto se u Srbiji sve zove na Engleskom, Bir Garden? Pa zar nije lepse reci basta ili pivnica ili festival piva ili ko zna kako nego bir garden?!

(субота, 11. мај 2019, 12:34) - жоДра [нерегистровани]

Рок ветерани

Ју група - стара школа српског рока! Ово се не сме пропустити.