Тасовац: „Фантазија“ на пољанчету намењена је свим генерацијама

На великом, бесплатном концерту на отвореном, који ће се одржати 23. јуна, на пикнику на Ушћу, Београдска филхармонија заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом, извешће чувену Дизнијеву „Фантазију“ уживо.

Поред чувених сцена тријумфалног „Дизнијевог“ класика као што су Чаробњаков ученик са Микијем Маусом, или легендарног плеса нојева, нилских коња, слонова и крокодила, публика ће видети и нове секвенце из обновљеног ремек дела.

„Ја сам она генерација која се још увек сећа оног цртаћа у 19.15. Сада је управо тренутак да можемо да доведемо наше клинце, неки који су били довољно активни у своје време могу и своје унуке да доведу на пољанче, на место где ће бити будућа зграда Београдске филхармоније“, рекао је Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније, гостујући у Београдској хроници.

Тасовац сматра да је у „Дизнијевој“ Фантазији фантастично укомпонована класична музика са оним што се дешава на великом платну и сигуран је да ће у наступу уживати све генерације.

„Када се на једном месту нађе толико људи са толико добрих емоција, верујте да они једни другима предају те емоције. Ја се са великом љубављу сећам наших претходних концерата где је прве године било 20.000 људи, следеће године 40.000 људи, а сада очекујемо 50.000 људи. Притом, тишина током извођења музике је потпуно као да се налазите у концертној сали“, рекао је Тасовац.

Додаје да је било потребно две године да се заврше преговори са компанијом „Волт Дизни“.

Каже да се у Фихармонији непрекидно ради невероватним темпом. Већ 13. маја креће продаја карата за сезону 19/20, која почиње у септембру. Нова сезона посвећена је Лудвигу ван Бетовену и имеће специфичне новине.

„Мени је пала на памет идеја да направимо концерте за труднице и да то буде нешто што је лепо, јер апсолутно сва истраживања показују да бебе у стомаку чују музику“ каже директор Београдске филхармоније.

Следећа сезона, посвећена је Бетовену јер се 2020. године обележава 250 година његовог рођења. Зато се сезона зове „Бетовен, човек који је променио свет“.

„Фихармонија ће имати шансу да се одмери са најбољим оркестрима Европе и света. Биће то један омаж, вероватно највећем панкеру свих времена, Лудвигу ван Бетовену“, најавио је Тасовац и позвао све, да дођу на извођење Фантазије, и да, „понесу ћебенце, добро расположење и кокице“.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 04. мај 2019, 14:05) - anonymous [нерегистровани]

Porez

Nije besplatno, Srbija placa.

(петак, 03. мај 2019, 20:12) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Nek Bude posle I na tv da svi gledamo