Влашки мелос на концерту „Мистика простора“

Изворинка Милошевић је више од четири и по деценије на музичкој сцени. Све то време, остала је верна влашкој музици и традицији. Осмог маја на Коларцу, учествује на концерту „Мистика простора“.

Музичка продукција РТС-а организује коцерт Мистика простора, на коме ће, осим солиста, учествовати аутентични извођачи на старим инструментима, фолклорна друштва...

„Мени је срце пуно, певаћемо песме влашке, румунске, бугарске... Биће и Љубиша Павковић који ће свирати Бугарски сплет на хармоници. Моје колегинице, Гоца Стојићевић, Гоца Лазаревић и Јасна Ђокић су научиле да певају делиће влашких и румунских песама“, рекла је Изворинка Милошевић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Концертни програм водиће Немања Ковачевић.

„То је први пут, заиста први пут, да такво једно културно богатство и једна невероватна културна баштина националних мањина, буде на јавној сцени, као што је Коларац, музички без преседана. Дођите нам сви“, позива Изворинка публику.

Певачица сматра да се влашка музика, са новим генерацијама такође мења. Ипак, како каже, шта год време донело, „корен остаје.

„Традиција је традиција, она остаје записана у времену. Шта год време донело, нове музичке правце, упливе у нове жанрове, зна се шта су влашка, бугарска, ромска музика...“, закључила је Изворинка Милошевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво