Концерт Небојше Максимовића 25. априла у Крагујевцу

Реномирани пијаниста Небојша Максимовић одржаће концерт 25. априла од 20 сати у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. На програму су дела Роберта Шумана и Франца Листа, а улаз на концерт је слободан.

Максимовић је са две године почео да свира клавир, а већ са четири је уписао музичку школу. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду, на који је примљен са петнаест година.

Магистрирао је како на матичном факултету, тако и на Академији „Санта Чечилија“ у Риму. Докторирао је на ФМУ у Београду, одбранивши први уметнички докторат на тој институцији.

Носилац многобројних значајних награда и признања у земљи и иностранству, Небојша Максимовић се и усавршавао код многих признатих светских педагога.

Одржао је више стотина солистичких реситала, а наступао је и као солиста са разним оркестрима у Србији, Црној Гори, Републици Српској, Италији и Грчкој.

Године 2012. његов снимак солистичког концерта у Великој дворани Коларчеве задужбине постао је хит године на „Топ листи класичне музике Радио Београда 2“, а 2014. године хит недеље са рекордним бројем гласова у тој емисији.

Поред извођачке каријере, Небојша Максимовић се бави и педагошким радом као ванредни професор на Факултету музичке уметности у Београду.

Концерт истакнутог уметника, чији стил одликује посебан виртуозитет, одржава се у оквиру концертне сезоне "Convivium Musicum '19" уз подршку Града Крагујевца, Филолошко-уметничког факултета, Музичке школе „др Милоје Милојевић“, Музичког центра Крагујевац и осталих пријатеља манифестације.

број коментара 0 Пошаљи коментар