Концерт Небојше Максимовића 25. априла у Крагујевцу

Реномирани пијаниста Небојша Максимовић одржаће концерт 25. априла од 20 сати у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. На програму су дела Роберта Шумана и Франца Листа, а улаз на концерт је слободан.

Максимовић је са две године почео да свира клавир, а већ са четири је уписао музичку школу. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду, на који је примљен са петнаест година.

Магистрирао је како на матичном факултету, тако и на Академији „Санта Чечилија“ у Риму. Докторирао је на ФМУ у Београду, одбранивши први уметнички докторат на тој институцији.

Носилац многобројних значајних награда и признања у земљи и иностранству, Небојша Максимовић се и усавршавао код многих признатих светских педагога.

Одржао је више стотина солистичких реситала, а наступао је и као солиста са разним оркестрима у Србији, Црној Гори, Републици Српској, Италији и Грчкој.

Године 2012. његов снимак солистичког концерта у Великој дворани Коларчеве задужбине постао је хит године на „Топ листи класичне музике Радио Београда 2“, а 2014. године хит недеље са рекордним бројем гласова у тој емисији.

Поред извођачке каријере, Небојша Максимовић се бави и педагошким радом као ванредни професор на Факултету музичке уметности у Београду.

Концерт истакнутог уметника, чији стил одликује посебан виртуозитет, одржава се у оквиру концертне сезоне "Convivium Musicum '19" уз подршку Града Крагујевца, Филолошко-уметничког факултета, Музичке школе „др Милоје Милојевић“, Музичког центра Крагујевац и осталих пријатеља манифестације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво