Бајага: Најбоље је када те колеге награде

У Атељеу 212 додељене су награде Удружења музичара џеза, забавне и рок музике. Међу награђенима је и Момчило Бајагић Бајага који истиче да је најбоље када уметник добије награду од колега. Нови албум са „Инструкторима“ још није у плану, али Бајага најављује излазак ДВД-а са београдског концерта који је снимао РТС.

После више од 40 година рада, 35 година са „Инструкторима“ и шест година са „Рибљом чорбом“ пре тога, Бајага истиче да је награда било много.

„Наше удружење - Удружења музичара џеза, забавне и рок музике - једно је од најугледнијих музичких удружења у Србији, а ово је други пут да раде овакву једну доделу. Током каријере добијао сам разне награде и све су ми драге, али су најбоље оне од колега“, каже Бајагић који признаје да не зна тачан број признања које је добио.

Прва песма коју је снимио је нека са албума „Рибље чорбе“ покварена машта и прљаве страсти – Немој срећо, немој данас или Ево ти за такси.

„Најпопуларнија, то јест најслушанија песма на Јутјубу је Тишина, а има још 20 песама са тако великим бројевима, а слично је и на концертима. Ту су и 442, Плави сафир и Моји другови“, истиче Бајага набрајајући највеће хитове бенда.

Коментаришући опстанак на музичкој сцени и евентуалне праве и погрешне одлуке, популарни музичар наводи да мисли да је пут којим је ишао био баш како треба, али да не може да се закуне да не би нешто променио када би могао да се врати на почетак.

„Ми нисмо имали проблема са нормалним стварима. Имали смо, ја бар, са стварима на које не можеш да утичеш. Живели смо у пет држава, а нисам се селио никад, било је једно два-три рата, па санкције“, каже кантаутор додајући да бенд никада није издао албум „у добро време“.

Тактизирања није било, каже, и трајање приписује томе што су „Инструктори“ бенд који је највише концерата свирао уживо.

„Ми смо свирали у бившој Југи у сваком месту у које је стигла струја“, рекао је Бајагић и открио да бенд и даље вежба пред сваки концерт, турнеју.

Будући да је претходни албум У сали лом изашао пре годину дана, ново издање још није на видику, али пауза свакако неће бити шест година, колико је прошло између претходна два албума.

„Изашао нам је пре месец дана живи албум са наступа у Пулској арени – У Пули лом, а покушаћемо да урадимо за РТС који је снимао концерт у Арени, и емисију и ДВД“, најавио је Бајага.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво