„Буђење“ уз Музикон на Коларцу

У част пролећа, камерни оркестар Музикон организује „Буђење“ истоименим концертом у Великој сали Задужбине „Илија М. Коларца” у четвртак 25. априла од 20 часова.

Трећи концерт Левел ап! сезоне предводиће гостујући музичари из Холандије, концертмајстор камерног оркестра "Concertgebouw", Јелена Ристић (виолина) и солиста Арнхем филхармоније Брам Крефтмејер (обоа).

Музикон ће публици приредити Буђење уз изразита концертантна дела барока и предивну Моцартову Симфонију број 29.

Поред сјајних гостију из Холандије на овом концерту гостују и хорнисти Михајло Булајић и Теодор Благојевић, као и обоисткиња Јелисавета Пешић.

Јелена Ристић је по завршетку студија у Новом Саду уписала Мастер студије на Конзервароријуму Амстердам у класи професора Иље Груберта.

Током студија побеђује на аудицији за једног од концертмајстора у филхармонији Арнхем у Холандији. 

Као концертмајстор често гостује у Данској, у оркестрима Копенхаген филхармонија и Оденсе филхармонија.

Од 2013. године стални је члан првих виолина Краљевског оркестра Холандије (Royal Concertgebouw orchestra) и концертмајстор је камерног оркестра у саставу "Concertgebouw"-а.

Као солиста наступа са оркестрима широм Холандије, док је за време школовања у Србији наступала са Нишким симфонијским оркестром и Новосадским академским оркестром. Као члан оркестра "Concertgebouw", наступа широм света са најбољим светским солистима и диригентима садашњице.

Брам Крефтмејер је завршио студије обое на конзерваторијуму Утрехт, у Холандији, у класи професора Ернеста Ромбојта.

Као врло млад музичар постаје прва соло обоа Арнхем Филхармоније из Холандије и редовно гостује у оркестрима "Royal Concertgebow" и ротердамске филхармоније.

У оркестру "Combattimento Amsterdam" наступа искључиво као солиста, а са њима је снимио и бројне албуме. Са оркестром "Combattimento" наступао је на свим континентима. Члан је реномираног камерног дувачког ансамбла „Хексагон“. Доцент је на факултету Артез на одсеку обое.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво