Филхармоничари свирају Дизнијеву Фантазију на отвореном

Чувену Дизнијеву Фантазију, 23. јуна, извешће уживо и на отвореном, Београдска филхармонија, заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом, на великом концерту на београдском Ушћу.

Први пут у региону, на традиционалном филхармонијском пикнику на Ушћу, публика ће уживати у анимираном спектаклу уз чувене нумере класичне музике, које ће оркестар уживо изводити испод великог екрана. 

Београдска филхармонија добила је право да прикаже и изведе висококвалитетну пројекцију високе дефиниције, која представља компилацију оригиналног филма Волта Дизнија из 1940. године Фантазија и филма Фантазија 2000, званично, никада приказаног на нашим просторима.

Тако ће све генерације имати прилику да уживају у споју традиционалне и компјутерске анимације.

Поред сцена Дизнијевог класика као што су Чаробњаков ученик са Микијем Маусом или легендарног плеса нојева, нилских коња, слонова и крокодила, посетиоци ће моћи да виде нове секвенце из обновљеног ремек дела, и то премијерно, на филхармонијском концерту.

На првом концерту на отвореном, Београдска филхармонија је окупила 25.000 људи 2017. године, а 2018. године је око 40.000 људи уживало у ха-де Одисеји слушајући класичну музику на ливади.

Ове године, очекује се 50.000 људи из целог региона на анимираном концерту и најмасовнијем гледању цртаћа на овим просторима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво