Филхармоничари свирају Дизнијеву Фантазију на отвореном

Чувену Дизнијеву Фантазију, 23. јуна, извешће уживо и на отвореном, Београдска филхармонија, заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом, на великом концерту на београдском Ушћу.

Први пут у региону, на традиционалном филхармонијском пикнику на Ушћу, публика ће уживати у анимираном спектаклу уз чувене нумере класичне музике, које ће оркестар уживо изводити испод великог екрана. 

Београдска филхармонија добила је право да прикаже и изведе висококвалитетну пројекцију високе дефиниције, која представља компилацију оригиналног филма Волта Дизнија из 1940. године Фантазија и филма Фантазија 2000, званично, никада приказаног на нашим просторима.

Тако ће све генерације имати прилику да уживају у споју традиционалне и компјутерске анимације.

Поред сцена Дизнијевог класика као што су Чаробњаков ученик са Микијем Маусом или легендарног плеса нојева, нилских коња, слонова и крокодила, посетиоци ће моћи да виде нове секвенце из обновљеног ремек дела, и то премијерно, на филхармонијском концерту.

На првом концерту на отвореном, Београдска филхармонија је окупила 25.000 људи 2017. године, а 2018. године је око 40.000 људи уживало у ха-де Одисеји слушајући класичну музику на ливади.

Ове године, очекује се 50.000 људи из целог региона на анимираном концерту и најмасовнијем гледању цртаћа на овим просторима.

број коментара 0 Пошаљи коментар