Концерт посвећен Арсену Дедићу 30. маја у Центру „Сава“

Под називом „Све било је музика“, концерт посвећен опусу једног од најзначајнијих шансоњера са простора некадашње Југославије, Арсену Дедићу, биће одржан 30. маја у Центру „Сава“.

Арсенову музику интерпретираће Габи Новак, Матија Дедић, Ана Станић, Петар Грашо, „Фрајле", Сергеј Ћетковић, Бојана Стаменов, Никша Братош, клапа „Маслина“, а као специјални гост на концерту појавиће се хор „Колибри“. 

Арсенову поезију говориће познати београдски глумац Драган Вујић Вујке.

Матија Дедић, чувени џез пијаниста и син Арсена Дедића и Габи Новак, изјавио је за Танјуг да се на организацију оваквог догађаја одлучио јер је пре три године концерт посвећен његовом оцу у Центру „Сава“ имао велики успех.

„Београд је несумњиво град у којем има највише поштовалаца музике Арсена Дедића. Мој задатак је да одржим сећање на изузетан музички опус Арсена Дедића на целом простору некадашње Југославије“, рекао је Дедић и додао да у Београд 30. маја стииже Клапа „Маслина“ из Шибеника, града у којем је рођен Арсен Дедић.

„Биће то прилика да публика у Београду чује песме аутентично изведене у најбољој традицији далматинског музичког културног наслеђа. Дугујем свом оцу организацију оваквих догађаја. Никада нисам желео да позивам неке 'капиталце' на овакве концерте који нису имали никакве везе са мојим оцем... Сви учесници концерта у Центру 'Сава', на неки начин су повезани са мојим оцем... Основна мера је велика љубав према његовој музици“, додао је Матија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво