Концерт посвећен Арсену Дедићу 30. маја у Центру „Сава“

Под називом „Све било је музика“, концерт посвећен опусу једног од најзначајнијих шансоњера са простора некадашње Југославије, Арсену Дедићу, биће одржан 30. маја у Центру „Сава“.

Арсенову музику интерпретираће Габи Новак, Матија Дедић, Ана Станић, Петар Грашо, „Фрајле", Сергеј Ћетковић, Бојана Стаменов, Никша Братош, клапа „Маслина“, а као специјални гост на концерту појавиће се хор „Колибри“. 

Арсенову поезију говориће познати београдски глумац Драган Вујић Вујке.

Матија Дедић, чувени џез пијаниста и син Арсена Дедића и Габи Новак, изјавио је за Танјуг да се на организацију оваквог догађаја одлучио јер је пре три године концерт посвећен његовом оцу у Центру „Сава“ имао велики успех.

„Београд је несумњиво град у којем има највише поштовалаца музике Арсена Дедића. Мој задатак је да одржим сећање на изузетан музички опус Арсена Дедића на целом простору некадашње Југославије“, рекао је Дедић и додао да у Београд 30. маја стииже Клапа „Маслина“ из Шибеника, града у којем је рођен Арсен Дедић.

„Биће то прилика да публика у Београду чује песме аутентично изведене у најбољој традицији далматинског музичког културног наслеђа. Дугујем свом оцу организацију оваквих догађаја. Никада нисам желео да позивам неке 'капиталце' на овакве концерте који нису имали никакве везе са мојим оцем... Сви учесници концерта у Центру 'Сава', на неки начин су повезани са мојим оцем... Основна мера је велика љубав према његовој музици“, додао је Матија.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 17. апр 2019, 16:07) - anonymous [нерегистровани]

A

Ali Ana Stanic....

(уторак, 16. апр 2019, 10:35) - Novi Sad [нерегистровани]

Naklon

Radujem se da živi lepo sećanje na velikog umetnika i čoveka.
Arsen je bio jedinstven i više puta sam prisustvovala njegovim večerima u Novom Sadu. Uvek je to bilo izuzetno lepo, odmereno, sa ukusom...