Зазубица Литла Стивена пред долазак на „Арсенал“

Амерички гитариста и певач Стиви ван Зант, познатији као Литл Стивен, синглом "A World of Our Own" најавио је нови албум "Summer of Sorcery", који ће се појавити 3. маја. Литл Стивен са својим многољудним пратећим бендом „Дисајплс ов соул“ први пут наступа у Србији 20. јуна на Главној бини „Арсенал феста 09“ у Крагујевцу, управо у оквиру европске турнеје "Summer of Sorcery".

Познат и као гитариста Бруса Спрингстина, Литл Стивен је своју соло песму A World of Our Own урадио под утицајем женских певачких група из шездесетих, уз моћан звучни зид по узору на тадашње продукције легендарног Фила Спектора, а премијеру је имала преко утицајног америчког часописа Билборд.

„Одувек сам желео да имам једну такву ствар ако је могуће. 'Чифонс' су имале велики утицај на мене, чак и 'Шангрила', па све до 'Шајерлес'. Има ту нешто што ме је увек веома привлачило. Томе сам се вратио кад сам продуцирао албум Darlene Love's Introducing Darlene Love (2015). Повезао сам се са тим делом утицаја на којима сам одрастао, али их никад до сада нисам користио. Сада сам то урадио“, објашњава Литл Стивен.

Предстојећи албум Summer of Sorcery се у 12 песама креће кроз мноштво жанрова, од дувачког соул рока у песми Communion, до фанка у Gravity-ју, рокабилија у Superfly Terraplane-у или латино обојене Party Mambo!, што Литл Стивен описује као „12 различитих филмова“, чији је основни концепт „идеја првог самосвесног лета у коме се заљубљујеш у сам живот и осетиш у души цветање и рађање земље и ту врсту поновног почетка, наде и оптимизма“.

Поред Литла Стивена, на „Арсенал фесту“ од 19. до 22. јуна ће наступити и „Тестамент“, "Kurt Vile and The Violators", "Red Fang", „Партибејкерс“, Др Неле Карајлић, „Гоблини“, „Хладно пиво“, Војко В, „Атомско склониште“, Миле Кекин, „Ритам нереда“, „Артан Лили“, „Визељ“ и бројни други.

Комплет улазница за све четири вечери „Арсенала“ коштају 2.300 динара, док је за појединачно вече цена 1.000 динара преко сервиса „Тикетс“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво