Нови албум Дејана Илијића уочи концерта у ДОБ-у

За Светски дан џеза, 30. априла, у Дому омладине Београд Улрих Дрекслер и Петер Зирбс, носиоци најактуелнијих музичких токова са аустријске сцене, представиће програм „Азур“, а један од кључних српских џез музичара нове генерације, лидер састава "Еyот" Дејан Илијић, премијерно ће промовисати свој нови клавирски соло албум.

Илијић ће објавити албум Dyad у издању куће „Метрополис џез“, а своје нове издање потписваће 13. априла у музичкој кући „Метрополис“.

Каријера Дејана Илијића од самих почетака везана је за Дом омладине Београда, у којем је са групом "Еyот" одржао неколико кључних концерата у каријери, те је сасвим природно да управо у овој институцији концертно представи свој четврти соло албум, на Светски дан џеза.

Издање Dyad подржано од стране Сокоја, доноси 10 нових Илијићевих композиција, а као гост се појављује енглески трубач Пит Џаџ из састава "Get the Blessing".

Самостално и као лидер састава "Еyот", Илијић је наступао у више од 25 земаља широм света (САД, Русија, Кина, Енглеска, Јапан, Француска, Немачка), а компоновао је и музику за документарне филмове и телевизијске емисије, емитоване на многим регионалним и националним телевизијским станицама у Србији и на међународним фестивалима у иностранству (Теслин народ, Обећање, |ивот у шест слика, Eddie Munster Aka Butch Patrick audio book).

Илијић је до сада објавио три соло албума, која су издата за америчко тржиште: Ејот (Еyот - 2006), Џорни (The Journey - 2011), Сан (Sun - 2012), као и албум у сарадњи са америчким музичарем Кентом Густавсоном, I am Here (2009).

У Илијићевом свирању се истичу емотивност и енергија са којима прилази сваком наступу, а који су постали заштитни знак и једна од главних карактеристика, како његове групе, тако и његовог соло рада.

Улазнице за концерт 30. априла су у претпродаји преко мреже „Тикет вижон“, по цени од 500 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво