Гиле из „Оргазма“: „Југославија“ је кључна реч

Група „Електрични оргазам“ наставља турнеју концертима у Новом Саду и у Београду. Фронтмен бенда, Срђан Гојковић Гиле, најављује и нови албум, који ће прави љубитељи рокенрола моћи да слушају и на винилу.

„Кренули смо на турнеју пред крај прошле године и ево, настављамо је сад на пролеће, дошло је топлије време. Имамо два концерта са којима крећемо промоцију у Србији – 19. априла у Новом Саду у 'Фирчи' студију и 20. априла у Београду у сали 'Американа' у Дому омладине“, рекао је гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Срђан Гојковић, фронтмен „Оргазма“.

Гиле је најавио још новости које састав „Електрични оргазам“ припрема.

„Мало пред концерте у Новом Саду и Београду, излази албум Летим, сањам, дишем. То је наш стари албум из 1988. године, на коме је била песма Игра рокенрол цела Југославија, али овог пута, то ће бити једна алтернативна верзија. То је у ствари снимак који је направљен, мислим три-четири месеца пре овог који сви знају. То је био неки, сад се то зове демо-снимак, али је рађен у правом студију, ипак доста се разликује од званичне верзије“, рекао је Гојковић.

Када је реч о том великом хиту – песми Игра рокенрол цела Југославија, која је својеврсна химна спортских победничких екипа, прослава, одређених тужних или срећних времена, Гиле каже да он лично није сматрао да ће песма достићи баш толику популарност, али напомиње да је још онда, испред ПГП-а, Пеца Поповић то препознао.

„Мислим да је ту кључна та реч – 'Југославија'“, искрен је Гиле.

Група има идеју да 13. априла објави до сада необјављени снимак као нешто ексклузивно. Радује их то што ће тај снимак, осим на компакт диску бити објављен и на винилу, на плочи.

Група „Електрични оргазам“ постоји од 1980. године, али и даље свира са истом енергијом и пркосом. Где смо сад? је њихов дванаести албум, и прави је доказ тога.

„Сви ми пролазимо кроз разне фазе током живота, стално смо на неким различитим местима, али као то неко повремено враћање на садашњост, то мислим да није лоше као нека врста менталне вежбе. Често одлутамо у прошлост или будућност, тако да, с времена на време, добро је да видимо где се у ствари налазимо у овом тренутку“, закључио је Гојковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво