Пети „Бунт рок фестивал“ од 10. априла

Радио-телевизија Србије и емисија „Бунт“ већ пет година организују „Бунт рок фестивал“ јединствен телевизијски демо фестивал на ком се такмиче нови, неафирмисани бендови и аутори.

Oсвајањe медијског простора за ауторе који се баве некомерцијалном музиком представља велики изазов, често и немогућу мисију. РТС је то препознао и зато простор у свом медијском систему безрезервно уступа и путем „Бунт рок фестивала“, кроз бројне телевизијске и емисије Радио Београда, објаве на порталу РТС- а, мултимедијалној платформи РТС Планета, као и на својим званичним Јутјуб каналима и налозима на друштвеним мрежама.

Двaдесет чланова жирија „Бунт рок фестивала“ су, после преслушавања песама пристиглих на овогодишњи Јавни конкурс, одабрали бендове за пето издање пројекта. Од 150 пријава, одабрана су 22 такмичара (групе) који ће имати прилику да оправдају указано поверење. Њима ће се придружити и победници суботичког фестивала „Омладина" и фестивала „ПДФ" из Бачке Паланке, те ће се за титулу победника петог БРФ такмичити укупно 24 групе и аутора.

Бранка Главоњић, иницијаторка пројекта „Бунт рок фестивал“ и уредница емисије Бунт наглашава да је жири врло одговорно преслушао свих 150 пристиглих песама.

„Предстоји осам емисија током којих се бирају групе и аутори који пролазе у даље такмичење. Као и иницијална селекција пријава, која је можда најважнија, и овај сегмент je за нас једнако одговоран и захтева потпуну посвећеност свих ангажованих“, истиче Бранка.

Квалификационе емисије петог „Бунт рок фестивала“ могу се пратити од 10. априла, средом увече од 23 сата, на Другом програму РТС-а. Представљаће се по три такмичарске групе, а стручни жири ће изабрати једног финалисту.

Крајем маја, преосталих 16 такмичара добиће своју шансу за финале путем интернета. Видео спотови бендова биће објављени на званичном РТС-овом Јутјуб каналу РТС Забавни програм/плејлисте Бунт и „Бунт Рок Фестивал“. Овим путем, публика ће моћи да изгласа још два учесника финала.

Почетком лета, средином јуна, за титулу победника ће се надметати десет најбољих бендова петог „Бунт рок фестивала“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво