„Симфонија Смак“ 21. априла у београдској Комбанк дворани

У духу ревитализације култног фестивала „Београдско пролеће“ који ће се низом концерата вратити на велика врата, 21. априла у Комбанк дворани биће одржан концерт „Симфонија Смак“.

То ће бити први у низу концерата који ће званично најавити најстарији београдски фестивал забавне музике рођен пре тачно 58 година, који је био светионик бројних генерација и музичких поколења.

Пред београдском публиком наступиће Крагујевачки симфонијски оркестар са крагујевачким рок бендом „Освајачи“.

Узајамном музичком синергијом производе такозвани „симфо-рок“, а извешће песме чувеног „Смака“, под диригентском палицом пионира и једног од оснивача „Београдског пролећа“, маестра Војкана Борисављевића, који је уједно и аутор аранжмана овог пројеката.

Први фестивал „Београдско пролеће“ одржан је 17. априла 1961. у својој колевци Дому синдиката. На импозантној сцени тада нове дворане су наступали најпознатији југословенски певачи као што су Ђорђе Марјановић, Тереза Кесовија, Предраг Цуне Гојковић, Радослав Граић, Лола Новаковић, Душан Јакшић, Нада Кнежевић...

У музичким аналима „Београдско пролеће“ се описује као „фестивал за генерацију која је након рата упознала забавну музику путем совјетских филмских мелодија, првих домаћих шлагера и песама са фестивала 'Сан Ремо'“.

Фестивал је изнедрио многе хитове међу којима је непревазиђена песма Београде Ђорђа Марјановића, Април у Београду Здравка Чолића, Обриши сузе драга Бобе Стефановића или Сети се наше љубави Наде Кнежевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво