„Коло“ заиграло у Унеску

У великој дворани Палате Унеско у Паризу, Ансамбл „Коло“ је одржао заједнички гала концерт са Академијом за грчке плесове и традицију „Партенон“ из Париза.

Гала концерт Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“ одржан у великој дворани Палате Унеско у Паризу наишао је на изузетан пријем гледалаца, међу којима су били и представници многобројних дипломатских мисија при Унеску.

Пред препуном двораном чији је капацитет 1.400 места, Ансамбл „Коло“ је 23. марта извео специјално одабран колажни програм који је представио наше богато културно наслеђе.

Значај наступа у Паризу, у седишту ове светске организације, утолико је већи с обзиром на чињеницу да је на 12. заседању Међувладиног комитета Унеска за очување нематеријалног културног наслеђа, децембра 2017. године у Јужној Кореји, коло - традиционална игра у Србији, уписано на Унескову репрезентативну листу нематеријалног наслеђа човечанства.

Ансамбл „Коло" реализовао је ово гостовање у сарадњи са својим вишегодишњим партнером, Академијом за грчке плесове и традицију „Партенон" из Париза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара