„Дип парпл“ 6. децембра у Штарк арени

Један од највећих бендова у историји рока „Дип парпл“ одржаће концерт 6. децембра у Штарк арени.

Енглески рокери, предвођени Јаном Гиланом одржали су спектакуларни наступ 2014. године у Арени пред више од 10.000 љубитеља рокенрол звука.

Smoke on the Water, Black Night, Hush, Highway Star, The Mule и други хитови из каријере бенда дуге скоро пола века, поново ће одјекнути Ареном.

Пре две године, рок иконе су започеле "Long Goodbye" турнеју, за коју су планирали да буде последња у њиховој богатој концертној каријери.

Због огромног интересовања милиона обожаватеља широм света, „Дип парпл“ ће у оквиру турнеје поново посетити неке земље, а Србија је једна од њих.

„Дип парпл“ је један од најутицајнијих хард рок састава свих времена.

Бенд је настао у Хертфорду 1968. године и од тада је утицао на бројне рок и метал бендове, међу којима су и „Ајрон мејден“, „Металика“, „Моторхед“, „Бон Џови“, „Аеросмит“, „Пантера“, „Ганс енд роузис“...

Њихове име је у Гинисовој књизи рекорда као „најгласнији бенд на свету“ и један су од концертно најактивнијих бендова у историји рокенрола.

Бенд је 2016. године ушао и у Рокенрол кућу славних.

„Дип парпл“ се сматрају пионирима хеви метал звука и аутори су најпознатијег рифа у историји рокенрола – Smoke on the Water са албума Machine Head.

Објавили су 20 студијских и 34 концертна албума, 27 комплилација „најбољих песама“, а недавни извештаји показују да је „Дип парпл“ продао преко 100 милиона копија својих албума широм света.

Улазнице ће бити у продаји од 29. марта на благајни Штарк арене, свим продајним местима „Тикет вижона“ и онлајн на сајту арене.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво