„Црни Срби“ на „Егзиту“

Фестивал „Егзит“ обрадовао је обожаваоце дугачком листом водећих светских и регионалних хип-хоп извођача, који ће наступати на фестивалу на Петроварадинској тврђави од 4. до 7. јула. На главној бини наступиће један од највештијих светских репера и активиста, Скепта, трап-џез дива AMDDB, и творац једног од највећих хип-хоп хитова, Дизајнер.

Организатори најављују да ће од ове године на фестивалу „Егзит“ постојати и Кокта бит бина, са импресивним списком регионалних и локалних звезда међу којима су Војко В, Клинац, Крешо Бенгалка, популарни регионални састави „Бунтаи“, „Хај фајв“, „Кранкшвестер“. 

Придружује им се, како организатори наводе, и крајње уникатан феномен на светској музичкој сцени, америчка група „Блек Сербс“,  која је код нас за кратко време стекла бројне обожаватеље. Оригинална екипа из Чикага, броји пет Американаца међу којима је један члан пореклом из Србије, а у песмама вешто комбинују српски и енглески, без обзира који им је матерњи језик.

Мост између балканског и америчког менталитета 

Публика их је упознала као „Црне Србе“ – колектив који је снимао хумористичке Јутјуб клипове, на оригиналан начин градећи мост између балканског и америчког менталитета, а изазвали су прави „земљотрес“ на домаћој хип-хоп сцени када су почели редом да објављују хитове попут Србија до Токија, Балин лајк Јокић, Ринтам и Како хоћеш.

Њихове песме већ броје милионске цифре, а недавно су понудили нове материјале међу којима је и „Чард ап“.

Њихове високоенергичне нумере, које сами називају „свемирским панком“ јасно и гласно поручују да се бескомпромисни „Блек Сербс“ не боје експериментисања. Без длаке на језику, не либе да се ухвате у коштац и са тешким темама, те су пре неколико месеци објавили песму Знам то није лако, која говори о депресији и суицидним мислима.

Све брже нестаје серија улазница за фестивал по цени од 6.490 динара, која и даље доноси 55 одсто уштеде у односу на финалну цену. Актуелна цена улазница за први фестивалски дан, када наступа „Кјур", сада износи 2.990 динара за партер и 4.990 динара за фан пит. Тренутна цена Голд ВИП улазница за прву ноћ је 12.000 динара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво