Концерт Славка Бањца у Центру „Сава“ 16. маја

На радост публике и бројних обожавалаца, Славко Бањац се враћа на музичку сцену концертом који ће одржати у Центру „Сава“ 16. маја у 20 часова.

Уметник моћног гласа, чији се хитови попут Далеко негде, ко зна где, Узмите душу, узмите све, Не верујем лепим женама, Касно је, Ја имам неког, а ти си сам, Певаћу да те заборавим и данас радо слушају упркос дводеценијској паузи.

„У овај концерт и нови албум сам уткао много емоција и сигуран сам да ће публика то умети да препозна. То је мој повратак и нови почетак“, наглашава Славко Бањац.

У свом родном Трстенику, Славко је завршио основну музичку школу, а средње музичко образовање је стекао у Нишу. Током школовања за будућег професионалног музичара изабрао је клавир као први, а хорну као други инструмент.

Први солистички албум издаје 1987. године под називом Једини грех, а одмах затим 1989. године и други албум Не трује ме ово вино. Следе албуми под називом Еј животе, што је узе 1990. године, Певаћу да је заборавим наредне године и Касно је 1993. године, са ког су се издвојили велики хитови Далеко негде, ко зна где, Не верујем лепим женама, Касно је, као и Узмите душу, узмите све.

1994. године објављује албум Лер, а исте године снимио је и дуетску песму са Весном Змијанац Ја имам неког, а ти си сам која потаје велики хит.

Током своје каријере, Славко Бањац се увек несебично и драге воље одазивао и учествовао на многобројним хуманитарним концертима.

За ПГП РТС 2018. године објавио је албум Љубав као одговор са девет нових композиција, што ће његови поштоваоци, такође, имати прилике да чују на предстојећем концерту у Центру „Сава“ 16. маја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара