Пола века ауторског рада Радета Радивојевића

Пола века ауторског рада Раде Радивојевић ће обележити у уторак, 19. марта, у Комбанк дворани концертом „Трагови“.

Композитор Раде Радивојевић гостујући у Београдској хриници каже да није оптерећен годинама нити размишљањима о успеху.

„Важно ми је да радим и да радим добро. Не знам тачно колико сам песама урадио, кажу да их има преко 600, али ја мислим да их има и више“, додаје Радивојевић.

Концерт којим ће обележити свој јубилеј зове се „Трагови“ јер жели да обележи све утицаје који су га формирали као аутора.

„Прво сам потекао из музичке породице, онда сам одрастао широм Србије по разним местима, као мали упијао разне музике. Школовао се, завршио Музичку академију и све су то неке фазе кроз које сам ја прошао и које су оставиле неки траг у мени, тако да пишем музику за све жанрове“, објашњава Радивојевић.

Марко Стојановић Луис ће бити један од учесника предстојећег концерта који организује Музичка продукција РТС-а. Он истиче да су Раде Радивојевић и његов отац, Љубиша Стојановић Луис, пуно сарађивали и дружили се, тако да је позив да учествује на овом концерту радо прихватио.

„Прво сам се мало уплашио, јер је то велика одговорност и иначе не певам очеве песме, мада волим то да радим, али у оваквим приликама. То ми је велика част и велики изазов, али сам и поносан“, додаје Марко Луис.

Раде Радивојевић наводи да ће уз Велики народни оркестар РТС-а на концерту учествовати и велики број извођача. Наступиће Драгица Радосављевић Цакана, Данка Стоиљковић, Биљана Петковић, Весна Димић. Биће ту и женска клапа из Котора „Марис“, затим Чеда Марковић, Жарко Данчуо, Марко Луис, Еди Медошевић, Ренато Хенц и трубачи из Врања, Стефан и Ненад Младеновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво