Пола века ауторског рада Радета Радивојевића

Пола века ауторског рада Раде Радивојевић ће обележити у уторак, 19. марта, у Комбанк дворани концертом „Трагови“.

Композитор Раде Радивојевић гостујући у Београдској хриници каже да није оптерећен годинама нити размишљањима о успеху.

„Важно ми је да радим и да радим добро. Не знам тачно колико сам песама урадио, кажу да их има преко 600, али ја мислим да их има и више“, додаје Радивојевић.

Концерт којим ће обележити свој јубилеј зове се „Трагови“ јер жели да обележи све утицаје који су га формирали као аутора.

„Прво сам потекао из музичке породице, онда сам одрастао широм Србије по разним местима, као мали упијао разне музике. Школовао се, завршио Музичку академију и све су то неке фазе кроз које сам ја прошао и које су оставиле неки траг у мени, тако да пишем музику за све жанрове“, објашњава Радивојевић.

Марко Стојановић Луис ће бити један од учесника предстојећег концерта који организује Музичка продукција РТС-а. Он истиче да су Раде Радивојевић и његов отац, Љубиша Стојановић Луис, пуно сарађивали и дружили се, тако да је позив да учествује на овом концерту радо прихватио.

„Прво сам се мало уплашио, јер је то велика одговорност и иначе не певам очеве песме, мада волим то да радим, али у оваквим приликама. То ми је велика част и велики изазов, али сам и поносан“, додаје Марко Луис.

Раде Радивојевић наводи да ће уз Велики народни оркестар РТС-а на концерту учествовати и велики број извођача. Наступиће Драгица Радосављевић Цакана, Данка Стоиљковић, Биљана Петковић, Весна Димић. Биће ту и женска клапа из Котора „Марис“, затим Чеда Марковић, Жарко Данчуо, Марко Луис, Еди Медошевић, Ренато Хенц и трубачи из Врања, Стефан и Ненад Младеновић.

број коментара 0 пошаљи коментар