Кармињо и чежњиви фадо вечерас у Београду

Тренутно највећа фадо звезда – Кармињо, одржаће вечерас свој први концерт пред београдском публиком. Португалска певачица наступиће у оквиру јубиларног двадесетог фестивала „Гитар Арт“.

Називају је новом краљицом фадо музике, и тренутно најтраженијом ворлд-мјузик звездом која бележи велики успон. На београдском концерту наступа са својим бендом „Флавио Кардосо“, где ће извести, осим популарних нумера и песме са свог актуелног петог албума Мариа, који је према речима критике, најличнији до сада.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а Кармињо је рекла да је у Београду лепо примљена.

„Први пут сам овде, нисам успела пуно тога да видим. Знам да је свака земља различита али оно што знам о Србији је то да људи много воле фадо, много тога знају о том жанру и јако сам узбуђена што ћу наступити пред тим људима, јер знам да су то људи који уживају у фаду, који знају причу и историју те музике“, изјавила је уметница.

„Јако сам узбуђена што ћу представити свој нови албум који се зове Мариа. Имам такође нови бенд, певам са новим музичарима. Нису нови, већ смо увели нове инструменте и нови стил и то је све јако занимљиво и зато сам узбуђена што ћу певати у Србији први пут“, каже Кармињо.

Кармињо сматра да, ако нека земља има реч која означава чежњу, онда људи из те земље знају за ту носталгију и имају ту дубину да могу да слушају фадо музику. 

„Публика такође треба да да нешто док слуша фадо, треба да отвори срце и душу“ објаснила је Кармињо и додала да за слушање фадо музике у Португалији препоручује Лисабон.

„Португалија је јако лепа али Лисабон је место где можете да нађете такозване фадо куће. То су мала места где можете да слушате фадо уживо без микрофона и звучника. Одете и осетите суштину фадо музике а уз то можете и да поједете неко традиционално јело“, рекла је популарна музичарка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво