"Azure" и Дејан Илијић обележавају Светски дан џеза у Београду

Улрих Дрекслер и Петер Зирбс, носиоци најактуелнијих музичких токова са аустријске џез сцене у дуо постави "Azure" и један од кључних српских џез музичара нове генерације, лидер састава "Eyot", Дејан Илијић, обележиће својим наступима Светски дан џеза, 30. априла у Дому омладине Београда.

Дуо "Azure", у оквиру којег Дрекслер остварује сарадњу са Петером Зирбсом, легендом електронске клупске сцене у Бечу, део је великог пројекта "Liminal zone".

У питању је Дрекслерово монументално ауторско дело у настанку, које окупља бројне уметнике и обједињује његова различита жанровска интересовања у музици: класику, џез, фанк, поп, филмску музику, драм'ен'бејс, хип-хоп, скандинавски минимализам, персијску суфи музику, британски трип-хоп, источноевропски савремени романтизам, медитеранску музику.

Комплетно извођење вишеслојног ауторског дела планирано за Београдски џез фестивал 2020. године.

Дрекслер (тенор саксофон, електроника) и Зирбс (електроника) истражују безгранични свет звукова, битова, електронике и мелодија, које увезују са музичким коренима.

Каријера Дејана Илијића од самих почетака везана је за Дом омладине Београда, у којем је са групом "Eyot", одржао неколико кључних концерата у каријери. Управо у тој институцији концертно ће представити свој четврти соло албум, на Светски дан џеза.

Издање „Дyад“ доноси десет нових Илијићевих композиција, а као гост се појављује енглески трубач Пит Џаџ из састава "Get the Blessing".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво