Басисткиња и певачица Ник Вест долази у Београд

Америчка фанк басисткиња, певачица и текстописац, тридесетогодишња Ник Вест, наступиће 26. марта, као други извођач пролећног дела сезоне „Мјузиколоџи Баркафе сешнс“, у београдском клубу „Битеф арт кафе“.

Ник Вест је талентована басисткиња и виртуоз 21. века, којој не недостају ни музичка креативност, ни сценски покрет. Специфична је по „чироки“ фризури која је, симболично – баш у облику бас кључа. Уз биографију која укључује рад са продукцијом Квинсија Џоунса, Принсом, Џоном Мејером, Мејси Греј, Дејвом Стјуартом из групе „Јуритмикс“, и многим другима, Ник Вест је много више од само још једног лепог лица.

Њене колеге музичари, критичари и публика, сматрају је за једног од најистакнутијих представника нове фанк сцене и за наследницу легендарног Принса.

Познати музички новинар Алек Хендерсон је у магазину Билборд описао талентовану басисткињу као једну од ретких уметника 21. века којем не недостају ни музичке идеје ни виртуозитет и који савршено познаје свој инструмент.

У интервјуу који је дала за портал Гест лист, Ник Вест је истакла да мисли да се труди да свет учини бољим. „То радим тиме што сам своја, што стварам чисту и забавну музику, што наступам уживо, тиме што другима пружам искуство и инспирацију. Мењање света почиње тиме што свако даје свој удео“, рекла је Ник Вест.

Уз све то, покренула је кампању "Queens of strings" која проналази талентоване девојке и помаже њихову музичку едукацију.

Њен таленат је окупирао пажњу и Стивена Тајлера и Ленија Кравица, којима је Ник Вест постала један од омиљених младих аутора и сценских личности. „Осетио сам енергију те девојке већ први пут када сам био у истој просторији са њом – знао сам да је нешто посебно“, рекао је Тајлер.

Фотографије ове уметнице биле су на насловним странама часописа Bass Musician Magazine, Bass Player, Bass Quarterly (Немачка) и Bass Magazine (Јапан). Била је један од првих музичара који су свирали на првом шестожичаном „фендер“ басу.

Серијал наступа „Мјузиколоџи“ (Musicology Barcaffè Sessions) је јединствени концепт музичког фестивала који у Србију доводи неке од највиртуознијих светски признатих музичара џез, фанк, блуз, соул, ворлд мјузик и ар'ен'би праваца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво