Звуци фламенка за почетак „Гитар арт“ фестивала

Двадесети „Гитар арт“ фестивал почео је синоћ онако како јубилеју празника гитаре доликује – маестралном свирком која оставља без даха и дуго одзвања у сећању.

Заслуга је то краља фламенко звука, старог знанца београдске публике, треба ли рећи – Шпанца, Висента Амига.

Гитара је израсла из његових прстију. Њеним жицама тече његова крв а његове вене пулсирају у њеном ритму. Учио је од најбољег и постао најбољи и тако у нашим срцима наследио свог учитеља Пака де Лусију.

Свира с жаром човека који живи своју музику. И бенд који је придодао свом имену носи исту енергију земље веселих људи а тужних песама. Бубњеви, две пратеће гитаре, дланови, глас који зауставља дисање у сали и ципеле за плес. И то је све што треба да се уз Висент Амиго бенд прелети Андалузија,замирише Гранада, заигра Алхамбра...

Београд цупка, тапше, гласно одобрава сваку ноту, поздравља овацијама сваку нумеру, разуме сваку реч језика који не говори и познаје сваку шпанску таверну у којој никад није био. Зато се овде Висент радо враћа, зато му се увек радујемо и зато нам је жао што синоћ Комбанк дворана није била испуњена до последњег места, како таквој љубави доликује.

Врхунска уметност има своју цену, која је изгледа за стандард њених следбеника превисока. Надајмо се да ће се то променити ако Висент Амиго поново дође у наш град. Чекајте нову прилику уз магију Јутјуба и снимак концерта на РТС-у.

Ми сладокусци захваљујемо „Гитар арту“ и ентузијазму његовог неуморног оснивача Бошка Радојковића што сваке године у марту Београд постане престоница гитарске елите. Имате прилику да се у то уверите свако вече, до недеље 17. марта у Комбанк дворани у два термина, од 18 часова и 20 часова и 30 минута.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се