Први демо-снимак Боувијевог „Стармена“ на аукцији

Трака из 1971. године која је била упакована у кутију и „потпуно заборављена“ скоро 50 година, ових дана привлачи велику пажњу. За демо-снимак за који се верује да је први снимак хита Дejвида Боувија „Стармен“ заинтересовани ће моћи да се надмећу на аукцији 12. марта.

Гитариста Мик Ронсон дао је демо-снимак свом пријатељу Кевину Хачинсону, амбициозном музичару, да му помогне да научи песму, давне 1971. године.

Хачинсон је чуо песму, траку је назвао „Трака пробе Дејвида Боувија“, и оставио на сигурном месту у свом стану.

Демо такође садржи снимке Бовијеве песама Moonage Daydream and Hang Onto Yourself.

Хачинсон, који сада продаје траку, каже да се сећа да је слушао Боувија и размишљао: „Ово је у реду“, и нисам мислио: „Ово је фантастично“.

„У 16. години нисте потпуно импресионирани. Ништа вас не импресионира“, правда се Хачинсон који је задржао траку иако се селио неколико пута.

Песма се налази на албуму Ziggy Stardust из 1972. године, који је Боувија довео до славе.

Пошто је видео документарац о Боувију, који је умро у 70. години, 2016. године, Хачинсон је пронашао снимак у свом поткровљу. 

У интервјуу за Радио Би-Би-Си, који је дао 2017. године, Хачинсон је нагласио да је заборавио на траку и да се затетурао када је чуо квалитет снимка.

„Може се рећи да Мик Ронсон никада раније није чуо песму, јер на крају је спреман да искључи магнетофон и Боуви каже: 'Чекај. Има још мало'“, открива власник снимка.

Демо-снимак биће понуђен на аукцији куће "Omega Auctions" 12. марта у месту које се налази  између Ливерпула и Манчестера. Очекује се да демо буде продат за 10.000 фунти (око 11.600 евра).

број коментара 0 Пошаљи коментар