Ђуле Ван Гог: Немам „Инстаграм“, немам „Фејсбук“, немам ни компјутер!

Звонимир Ђукић Ђуле, несуђени виолиниста, од оца је наследио љубав према фотографији а већ деценијама пише прозу, што многи не знају. Зато је и представио књигу „Морем без обала“. Певач, гитариста, аутор и фронтмен групе „Ван Гог“ такође најављује концерт „на дрва“ као и турнеју.

На светски дан радија, 13. фебруара, како је из бенда било обећано, издат је албум групе „Ван Гог" – Морем без обала. А сада је Звонимир Ђукић, како сам каже, испунио још једно обећање, јер је изашла и књига под истим именом.

„Албум Морем без обала, стигао је и до људи из региона а симбол је слободе и живота без ограде“, рекао је Ђукић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

На питање које су му постављали о томе како ће албум наставити да живи у реалном времену, Ђукић је одговорио књигом.

„Књига се зове такође Морем без обала и прича о дечијој машти, сну и јави. То је књига са неким нашим траговима прошлости на један другачији начин; књига песама које су обележиле одрастање неколико генерација и фотографија које су успомене са мојих путовања а у знак сећања на мог оца. Поносан сам на њу“,  рекао је Ђуле и додао да су фотографије у књизи снимљене обичним телефоном.

„Фотографија је нешто што је остало мом старијем брату и мени у наслеђе од оца и то скривено радимо поред нота и стихова које бележимо. За фотографије нисам користио професионалну опрему. Нема филтера! Немам ни Фејсбук ни Инстаграм, немам ни компјутер“, открио је фронтмен „Ван Гога“.

Уз књигу, као додатак, иде и ДВД са рођенданског концерта „Ван Гога“. Звонимир Ђукић је најавио и концерт 23. марта под слоганом Свира нам се.

„Концерт ће бити у Комбанк дворани. То је једино место у коме нисмо свирали у Београду за 33 године колико бенд постоји“, рекао је Ђуле и додао да ће то бити „концерт на дрва“ зато што ће са публиком поделити песме у изворном облику, у тренутку како су звучале кад су настајале на акустичној гитари. 

Следећи корак „Ван Гога“ је турнеја под називом Море, која почиње у јуну.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво