Спрингстинов гитариста на „Арсенал Фесту“

Легендарни амерички гитариста и певач, глумац и мултимедијална личност, Стивен ван Зант са својим бендом "The Disciples Of Soul", свираће први пут у Србији 20. јуна на главној бини „Арсенал Феста 09“ у Крагујевцу.

Познат и по улози Силвија Дантеа у хит серији Сопранови, Стивен ван Зант је већ деценијама десна рука највеће америчке рок звезде Бруса Спрингстина.

Као свестрани и харизматични заљубљеник у музику користи сваку паузу у раду Спрингстиновог пратећег "E Street" бенда, да шири добре вибрације, кроз своју радио емисију, многобројна предавања и, посебно, свирке са својим "The Disciples Of Soul".

Стивен ван Зант, познат и као Литл Стивен, се вратио својим коренима са "Soulfire" – првим ауторским албумом у последњих петнаестак година. Албум је утицајни часопис "Rolling Stone" прогласио једним од најбољих у 2017. години. 

Моћ његовог живог наступа најбоље документује недавно објављени албум "Soulfire LIVE" , троструко ЦД-бокс сет издање, које се појавило и на седам винила и два блу-реј диска. Албум је снимљен током његове прве самосталне турнеје у последње две деценије и на њему су забележена и гостовања Пола Макартнија, Ричија Самборе и Бруса Спрингстина.

О наступима Стивена ван Занта, известио је и лондонски Екпрес: „Ако у музици можемо пронаћи заједништво, разменити музичке укусе и уживати у њима, онда Стивен ван Зант својим наступом даје још једну радосну могућност повезивања“.

„Празник за радознале уши“ 

„За 20. јуни не постоји бољи програм него ван Зантово вођење кроз историју свих форми америчке традиционалне музике 20. века. То је празник за који се свечано спремам радозналих ушију“, каже утицајни рок публициста Петар Пеца Поповић.

„Концертно издање ван Занта и његове екипе по енергији не заостаје за матичним бендом, а носи и весеље уживања у музичкој историји својствено Браћи Блуз и сличним чуварима звучне традиције. Публику фестивала сигурно очекује несвакидашње добра забава“, рекао је музичар и рок публициста Дејан Цукић.

Посебност гостовања у Крагујевцу биће и предавање о историји рокенрола и поп музике, које ће Литл Стивен одржати у оквиру „Арсенал Феста“. Као оснивач фондације „Рокенрол заувек“ на свакој станици своје турнеје држи бесплатне радионице.

„Музика ће за човечанство заувек бити за најделотворнији и најтрајнији извор надахнућа и мотивације, а знамо да се музика показала као најпогодније заједничко тло за успостављање везе између учитеља и ученика, управо тамо где образовање и почиње“, објаснио је ван Зант.

Од извођача „Арсенала 09“ за сада су, за 19. јун, најављени металци „Тестамент“, за 20. јун – кантаутор Миле Кекин, потом, за 21. јун панк рокери „Хладно пиво“ а  22. јуна наступају "Kurt Vile and the Violators", „Партибрејкерс“, репер Војко В и алтернативни Визељ.

Комплет улазница за све четири вечери „Арсенала“ коштају 2.300 динара, док је за појединачно вече цена карте 1.000 динара. Могу се набавити на сајту tickets.rs.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво