Осмомартовски концерти са оперским звездама

Концерт необичног наслова „Љубав се зове именом жене“ на којем ће наступити Љубица Вранеш и Оливер Њего, биће одржан 8. марта у Комбанк дворани. Дан раније, у Дому Војске Србије, на концерту „Била је тако лепа“, омажу Драгану Стојнићу, наступиће бас Драгољуб Бајић.

У организацији Центра београдских фестивала, на осмомартовском концерту Љубав се зове именом жене наступиће великани наше опере, Љубица Вранеш, Оливер Њего и њихове колеге.

„Седмог марта у Дому Војске Србије, одржаће се концерт као омаж Драгану Стојнићу, који је имао традицију одржавања концерта пред 8. март. Концерт је назван Била је тако лепа, и одржаће се  у пратњи оркестра 'Станислав Бинички'“, најавио је Драгољуб Бајић додајући да осим Стојнићевих песама биће изведене и нумере које је овај певач волео.

„Осмог марта оперски певачи певају неоперску музику, са осмомартовским бендом, уз клавирску пратњу Невене Живковић, која ће наступити и седмог марта“, нагласила је Љубица Вранеш.

„Репортоар чине популарни светски хитови на наш начин. Нама то није страно и то је заједничка идеја да се очува традиција. На неки начин, то је популаризација опере, то су радила многа светска имена, као рецимо Павароти, Доминго, са жељом да оперу приближе публици“, објаснио је Драгољуб Бајић.

број коментара 0 Пошаљи коментар