Ричард Бона: Очаран сам ромском музиком

Басиста, певач и кантаутор пореклом из Камеруна, Ричард Бона, поново ће наступити 10. и 12. марта у Београду у склопу фестивала „Мјузиколоџи баркефе сешнс“.

Обожаваоци Бону називају афричким Стингом, критичари професионалцем над професионалцима, али је његов наелектрисан начин повезивања са публиком, оно што га заиста дефинише као истинког музичара.

Његов глас, који пркоси напору, жестока вештина којом доминира бас гитаром, уникатна моћ писања песама и могућност да савлада готово било који инструмент само посматрајући извођача, позиционирали су га као једног од ретких афричких уметника који је стекао недостижну репутацију на светском нивоу.

„У Београду сам већ наступао и веома се радујем да поново осетим енергију те публике“, рекао је Ричард у разговору са организаторима концерата.

Вишеструко талентовани уметник најављује да у Београд не долази сам.

„Доводим целу групу Ричарда Боне. Оно што сам схватио кроз време јесте да је неопходно да се мењам како бих стварао бољу музику. Сваки град где наступамо остави траг на нама и ми никада више не можемо да поновимо исти концерт. Сваки наредни је другачији, као и наша музика. Тако да гарантујемо потпуно другачије искуство од претходних концерата у Србији, и једва чекамо да засвирамо у клубу 'Битеф арт кафе'“, истакао је Бона.

Музичар открива и у којим свим иструментима ужива.

„Као дете сам свирао на балафону који сам сам направио, а данас саксофон, трубу, клавир, оргуље, перкусије, хармонику, мбиру... свирам који год инструмент замислим“ каже Бона.

Према његовим речима тренутно ради на фламенко пројекту.

„Очаран сам ромском музиком, они свирају са толико страсти и то је прелепо“, закључио је Бона.

број коментара 0 Пошаљи коментар