Политика поново умешала прсте, Украјина забранила певачици учешће на „Евросонгу“

Са песмом „Сajрен сонг“ певачица Марув је у суботу освојила прво место на украјинском избору представника за „Песму Евровизије“, али је њен наступ повучен из програма националне телевизије.

Као победница националног такмичења, Марув је са украјинском националном телевизијом  требало да склопи уговор према којем се обавезује да буде културни амбасадор Украјине и да у свету представља не само њихову музику, већ и ставове украјинског друштва.

Певачици је дат рок од 24 сата за потписивање уговора који јој привремено забрањује да наступа у Русији, преноси Слободна Европа.

Разговори су у понедељак прекинути, а наступ Марув, чије је право име Ана Корсун је отказан. Она је, међутим, изјавила да је спремна да откаже следећу турнеју у Русији, али да остале одредбе уговора сматра цензуром.

„Ја сам држављанка Украјине, плаћам порезе и искрено волим Украјину, али нисам спремна да се људима обраћам слоганима, претварајући своје учествовање на такмичењу у промоцију нашим политичарима. Ја сам музичарка, а не палица за бејзбол на политичкој сцени“, написала је Марув на свом налогу на Фејсбуку.

Марув, чија песма на Јутјубу има 6,8 милиона прегледа, додала је и да захваљује свима који су веровали у њу и замолила их је да прихвате ову ситуацију и не иду путем сукоба.

Према правилима „Евровизије“, емитер мора осигурати неполитичку природу такмичења.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво