На Копаонику концертом гитарског састава најављен нови фестивал

Фантастичним концертом новог гитарског трија "Кings of Strings - The Youngsters", у хотелу „Гранд“ на Копаонику најављено је прво издање „Гитар арт винтер феста“ 2020. године.

Нови гитарски бенд чине Мозес Розенберг из чувене породице Розенберг са својим џез „мануш“ стилом, Јоргос Јоргопулос, грчки виртоуз на бузукију, и свестрани српски гитариста Бојан Ивановски. Извели су различите познате класичне џез, фламенко и поп теме из региона и света.

Публици у хотелу „Гранд" пре концерта се обратио Бошко Радојковић, директор „Гитар арт фестивала“ и најавио да ће се зимско издање ове манифестације од следеће године одржавати у центру Копаоника.

Бројни сјајни музичари из региона и света својим наступима употпуниће туристичку понуду Копаоника, додао је Радојковић. Такође, нагласио је да је покретање новог фестивала плод изузетне сарање „Гитар арт фестивала“ и локалне самоуправе Рашке, која је препознала потенцијал прворазредних уметничких догађаја за развој туризма, преноси Танјуг.

Наш познати гитариста, Бојан Ивановски, изразио је наду да ће новоформирани супер-гитарски бенд лако успоставити комуникацију с публиком.

„Сигуран сам да ће у годинама које су пред нама, заједно са својим пријатељима и сјајним музичарима Мозесом и Јоргосом, показати колико гитара може да буде интересантнан инструмент. Предност нашег бенда је та што сви долазимо са различитих страна света и то богатство музичке културне баштине везано за гитару представићемо и на првом издању 'Гитар арт винтер феста' 2020. године на Копаонику“, рекао је Ивановски за Танјуг.

Председник општине Рашка, Игњат Ракитић, најавио је да ће гости Копаоника од идуће године имати у понуди, поред музичког дела фестивала, и изложбе, зимски биоскоп и различита предавања.

„Гитар арт фестивал“ покреће зимско издање ове музичке смотре после 20 успешних година великог београдског фестивала, који је до сада организовао 315 концерата са више од 210.000 посетилаца.

Протеклих година „Гитар арт фестивал је организовао и 13 летњих издања у Херцег Новом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво