„Музикон“ 21. фебруара на Коларцу са хитовима „Битлса“, „Цепелина“ и „Квина“

Концертом са темом "Rock&Classic" 21. фебруара на сцени Коларца, оркестар „Музикон“ наставља "Level Up" сезону.

Класичан рок овом приликом добија сасвим ново значење, будући да ће публика имати прилику да чује хитове легендарних британских рок бендова у аранжманима написаним за класичне инструменте.

Оркестар ће овом приликом изводити песме „Битлса“, „Лед цепелина“ и „Квина“. „Музикон“ је више пута наступао у оквиру пројекта „Квин симпфони акустик“ који поред оркестра чине хор и бенд „Квин рил трибјут“ (Queen Real Tribute), док „Битлс го барок“, легендардног композитора Петера Брајнера и класичне верзије „Лед цепелина“ изводе први пут.

Петер Брајнер је словачки диригент, композитор и пијаниста који је снимио преко 150 албума као диригент и пијаниста.

Познат је по својим класичним аранжманима, као што су барокне верзије „Битлса“ и Елвиса Прислија. Снимио је 2004. године све националне химне света које је Атински олимпијски комитет искористио као музику за церемонију доделе медаља на Олимпијским играма.

Његов троструки ЦД Janacek Operatic Suites је један од топ 10 класичних албума 2009. године. Тренутно живи и ради у Њујорку.

Камерни оркестар „Музикон“ је мултимедијални уметнички састав из Београда, који промовише квалитет, изврсност и креативност, са посебним освртом на оригиналну промоцију и еманципацију свих аспеката концертних наступа.

Уз класични репертоар, „Музикон“ развија и изводи другачије пројекте, било кроз програм, или начин извођења концерта.

Поред концерата, активности оркестра подразумеју и бројне акције и кампање, које ће се тицати како промоције квалитета класичне музике и самог оркестра, тако и шире културне и музичке едукације које ће трајати до завршетка сезоне у мају 2019.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 22. феб 2019, 02:59)
Elvis [нерегистровани]

Najbolji kamerni orkestar u Srbiji

Trenutno jedan od najboljih kamernih orkestara u Srbiji.