Миле Кекин 4. априла у Дому омладине

Кантаутор Миле Кекин концертом у дворани „Американа“ Дома омладине Београда, промовисаће свој нови самостални албум „Кућа без крова“.

На албуму Кућа без крова (издавач „Менарт“) Кекин је, под палицом продуцената Дениса Мујаџића Деникена, снимио десет помно бираних и врхунски одсвираних ауторских и делом аутобиографских песама, које се жанровски разликују од материјала који иначе изводи на концертима свог матичног панк-рок бенда „Хладно пиво“.

„Једва чекам да докажем да те пјесме још љепше звуче уживо. Са свирачима који су ме пратили на Кући без крова, свирам пјесме са тог албума, као и са прошлог У два ока (2001)“, најављује Миле.

Чланови Милетовог бенда на београдском концерту биће: Данко Крзнарић (гитаре и клавијатуре, перкусије и пратећи вокали), Марко Брегант (гитаре и пратећи вокали), Андрија Лазо (хармоника и пратећи вокали) и Невен Јурић (бас гитара и  пратећи вокали).

„Људе збуњује кад скачеш из једне ладице у другу, али сваки човјек, па и ми музиканти, има потребу изаћи из устаљених шема. Осим тога у  бенду се ради увијек о компромису укуса а овдје је све било по моме. На Kући без крова сам јако пазио да будем дослиједан првобитној идеји и да направим албум који звучи другачије од „Хладног пива“, иначе не би имао смисла. Тематски и лирски је другачији, мање је бијесан и пјесме су више некако помирљиво-љубавног карактера него 'хладнопивовске'“, објашњава Миле.

Албум Кућа без крова, са кога су синглови и спотови Рено 4, Атлас, Такав пар, Атлантида и Само моја, Миле је замислио као свирани филм с десет сцена и једним главним ликом који доста личи на њега.

„Почиње насловном Кућом без крова у којој упознајете главног лика, а завршава мушким дуетом Атлантида, у којем трагам за изгубљеним члановима свог племена. Једног сам и нашао. На пјесми гостује Бајага који каже да је у њој осјетио нешто 'добронамјерно, примјерено и позитивно', а жеља ми је да такве емоције стигну и до публике“, истиче Миле Кекин.

Улазница за концерт Милета Кекина по цени од 800 динара могу се купити на благајни Дома омладине, односно преко Тикет сервиса до 1. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара