Севдах концерт у „Дорћол плацу“

„Мостар севдах рејунјон“, након распродатих сала Центра „Сава“, Коларца и „Миксер хауса“, наступиће 15. марта у „Дорћол плацу“.

Састав „Мостар севдах рејунион“ (Mostar Sevdah Reunion) сматрају „пионирима севдаха 21. века“ и „највећим босанско-херцеговачким културним амбасадорима“, а они својим јединственим стилом извођења, комбинујући изворне севдалинке са џезом, блузом, соулом и етно елементима, одушевљавају публику широм света.

О њиховом успеху сведочи и чињеница да је њихов најновији албум већ трећи месец на европској "world music" топ-листи, коју прави ЕБУ (Eurovisian Broadcating Union).

Такође и најновији видео спот бенда, Срдо моја, у извођењу младе Антоније Батинић - новог женског вокала у бенду, нашао се на јануарској првој позицији "world music" интернет платформе Ethnocloud.

На последњем студијском албуму Mostar Sevdah Reunion presents Sreta - The Balkan Autumn, у издању холандског „Снејл рекордса“ (Snail Records), бенд је представио светској сцени Милутина Сретеновића Срету, који је свој ТВ деби имао у емисији Никад није касно.

Бенду је било довољно само једном да га виде и чују уживо, када им се појавио као специјални гост поводом обележавања 80. рођендана краља ромске музике, покојног Шабана Бајрамовића, након чега су наставили сарадњу са њим.

Улазнице за концерт у „Дорћол плацу“ могу се наћи по претпородајној цени од 900 динара, на продајним местима „Гигстикса“, као и на благајни „Дорћол плаца“. Од 1. марта улазница ће коштати 1.100 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво