Највише Гремија Чајлдиш Гамбину, Кејси Масгрејвс и Лејди Гаги

На синоћ одржаној 61. додели Греми награда тријумфовали су репер Чајлдиш Гамбино и Кејси Масгрејвс са по четири освојене награде, док је Лeјди Гага отишла кући са три. Греми за најбољи рок албум освојили су фаворити публике „Грета ван Флит“.

Церемонију у чувеном „Стејплс центру“ у Лос Анђелесу водила је Алиша Киз, добитница невероватних 15 Гремија. У преносу који су пратиле десетине милиона гледалаца широм планете наступили су још и Лејди Гага, Дајана Рос, те Кејти Пери у специјалном омажу Доли Партон.

Добитница престижне награде за албум године је Кејси Масгрејвс. Награде за издање и песму године добио је Чајлдиш Гамбино за сингл This Is America и то у жестокој конкуренцији.

У категорији за најбољег новог извођача, тријумфовала је поп звезда Дуа Липа, а међу номинованима била је и тренутно најпопуларнија рок група „Грета ван Флит" коју ће домаћа публика имати прилику да види на овогодишњем „Егзиту“.

У категорији за најбољи поп албум победу је однела Аријана Гранде са издањем Sweetener, док је Греми за најбољи реп албум Invasion of Privacy освојила Карди Би, чиме је постала и прва жена која је тријумфовала у тој категорији.

За најбоље рок извођење постхумно је награђен некадашњи фронтмен састава „Аудиослејв“ и „Саундгарден“ Крис Корнел за нумеру When Bad Does Good.

Француски тандем Justice кући носи Гремија за најбољи денс-електро албум.

Овогодишње Греми награде имале су рекордне 84 категорије. Такође, од ове године уведена је новина ради већег диверзитета у музици, те је уместо традиционалних пет, у неким категоријама било чак до осам номинованих, а највише су имали Кендрик Ламар, осам и Дрејк, седам номинација.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво