Зоран Предин: Уз моје песме нестају бриге

Уз моје песме се публика ослободи свакодневних брига, па онда у себи пробуди радозналост и доста често, бар у мислима, крене у акцију реализовања скривених снова, каже познати словеначки кантаутор Зоран Предин који ће са својим бендом „Лачни Франз“ одржати акустични концерт под називом „Акустични пољубац“ 12. фебруара на Коларцу.

Гошћа на концерту Зорана Предина и „Лачног Франца“ биће Ања Рупел из некадашње југословенске електро-поп атракције „Видеосекс“.

Гост из Словеније успешно комбинује шарм шансоне са разбарушеношћу рокенрола и дозом џипси свинга. То је свакако део магије због које Предин и његов бенд имају посебан третман код београдске публике деценијама уназад.

Словеначки кантаутор истиче да са великом радошћу у срцу стиже у Београд.

„Београд је озбиљан изазов за све који желе у њему да представе оно што раде. Са публиком у Београду нема много компромиса јер зна шта је добро... на музичкој сцени нарочито. Уз моје песме се публика ослободи свакодневних брига, па онда у себи пробуди радозналост и доста често, бар у мислима, крене у акцију реализирања скривених снова. Када људи крену да певају са нама, ми се разнежимо, свирамо боље јер смо сретни“, објашњава Предин.

У времену све чешћег изостанка боемштине из наших живота Предин каже да више нема јаких боја и мириса на музичкој сцени.

„Све је постало површно и успутно. Не гледа се више у очи, већ одмах међу ноге. Топогледно поносан сам диносаур старих времена. Цвет, шапат, пољубац, уздисај, загрљај, јецање - то су још моји избори“, открива Предин и додаје да се у мору безличних, пресликаних производа музичке индустрије појави неки субверзивни талентовани музичар.

„Добар је пример Краљ Чачка и његова песма Деда Мраз је шворц. То је прави пут. Оригинално, храбро и духовото. Ту су такође увек иновативни 'И-плеј' и провокативни 'Луде жене'. Још има младих аутора који знају свој пут без обзира на све“, истакао је Предин.

За своју гошћу на београдском концерту каже да је са правом будила машту мушког дела публике осамдесетих година прошлог века.

„Моја је процена, да је у осамдесетим новоталасна мушка генерација била заљубљена у Ању Рупел, њихова старија браћа у Слађану Милошевић, а тате у Сузану Манчић“, рекао је Предин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво