Класични рок у извођењу оркестра „Музикон“ на Коларцу

Оркестар „Музикон“, наставља сезону у Великој Сали Задужбине „Илије М. Коларца“, концертом „Левел Aп Но.2”, са темом „Рок и Класик” који ће се одржати 21. фебруара у 20 сати.

Класичан рок добија сасвим ново значење, будући да ће публика имати прилику да чује хитове легендарних британских рок бендова у аранжманима написаним за класичне инструменте. Оркестар ће овом приликом изводити песме „Битлса“, „Лед Цепелина“ и „Квина“.

„Музикон“ је више пута наступао у оквиру пројекта „Квин Симфони Акустик“, који поред оркестра чине хор и „Квин рил трибјут бенд“, док „Битлс го барок“ легендарног композитора Петера Бреинера, класичну верзију „Лед Цепелина“ изводе први пут.

Петер Бреинер је словачки диригент, композитор и пијаниста који је снимио преко 150 албума као диригент и пијаниста. Познат је по својим класичним аранжманима, као што су барокне верзије песама „Битлса“ и „ Елвис Прислија“. 2004. године снимио је све националне химне света које је Атински Олимпијски Комитет искористио као музику за церемонију доделе медаља на Олимпијским играма. Његов троструки ЦД „Јаначек Оператик Суит“ је један од Топ 10 класичних ЦД-ова2009. године. Тренутно живи и ради у Њујорку.

Камерни оркестар „Музикон“, је мултимедијални уметнички састав из Београда, који промовише квалитет и креативност, са посебним освртом на оригиналну промоцију и еманципацију свих аспеката концертног извођења.

Уз класични репертоар, „Музикон“ развија и изводи другачије пројекте, било кроз програм, или начин извођења концерта. Поред концерата, активности оркестра „Музикон“ подразумеју и бројне акције и кампање, које промовишу квалитет класичне музике и самог оркестра, као и шире културне и музичке едукације које ће трајати до завршетка сезоне у мају 2019.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво