Солиста Хора бечких дечака са Филхармонијом

Београдска филхармонија одржаће концерт у петак, 8. фебруара, у Коларчевој задужбини под диригентском палицом Хауарда Грифитса, а гост ће бити Доријан, члан чувеног Хора бечких дечака.

Филхармонији ће се придружити Хор „Обилић“, АКУД „Бранко Крсмановић“, а Доријан ће наступити у Бернштајновој композицији Чичестер псалми.

Циклус концерата „Узвишеније“ представља религиозне теме, па ће на трећем у низу, Филхармонија извести Бахову Свиту бр.3 и духовну композицију Леонарда Бернштајна, који је широј јавности препознатљив по делима блиским популарном жанру.

Бернштајн је створио и дело религиозног карактера које слави живот и приказује духовност на аутентичан начин.

У Чичестер псалмима водећу улогу имаће Доријан, члан чувеног Хора бечких дечака са традицијом дугом преко пет векова.

Данас Хор има 100 чланова од девет до четрнаест година, подељених у неколико група које иду на турнеје, а годишње их слуша скоро пола милиона људи широм света.

Заједно са Доријаном и Хором „Обилић“, Београдска филхармонија ће дочарати Бернштајнову јединствену мешавину јеврејског библијског стиха, хришћанске хорске традиције и џеза.

Концерт ће завршити Симфонијом у де-молу Сезара Франка, ремек-делa изразито религиозног композитора. Његов осећај за духовно, има много сличности са Баховим, чиме се овај концерт тематски заокружује, наводе из Филхармоније.

број коментара 0 пошаљи коментар