Солиста Хора бечких дечака са Филхармонијом

Београдска филхармонија одржаће концерт у петак, 8. фебруара, у Коларчевој задужбини под диригентском палицом Хауарда Грифитса, а гост ће бити Доријан, члан чувеног Хора бечких дечака.

Филхармонији ће се придружити Хор „Обилић“, АКУД „Бранко Крсмановић“, а Доријан ће наступити у Бернштајновој композицији Чичестер псалми.

Циклус концерата „Узвишеније“ представља религиозне теме, па ће на трећем у низу, Филхармонија извести Бахову Свиту бр.3 и духовну композицију Леонарда Бернштајна, који је широј јавности препознатљив по делима блиским популарном жанру.

Бернштајн је створио и дело религиозног карактера које слави живот и приказује духовност на аутентичан начин.

У Чичестер псалмима водећу улогу имаће Доријан, члан чувеног Хора бечких дечака са традицијом дугом преко пет векова.

Данас Хор има 100 чланова од девет до четрнаест година, подељених у неколико група које иду на турнеје, а годишње их слуша скоро пола милиона људи широм света.

Заједно са Доријаном и Хором „Обилић“, Београдска филхармонија ће дочарати Бернштајнову јединствену мешавину јеврејског библијског стиха, хришћанске хорске традиције и џеза.

Концерт ће завршити Симфонијом у де-молу Сезара Франка, ремек-делa изразито религиозног композитора. Његов осећај за духовно, има много сличности са Баховим, чиме се овај концерт тематски заокружује, наводе из Филхармоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво